Porsche Carrera Cup Scandinavia sänds på Viasat Motor och Viaplay 2019!

01 mars 2019, 10:13

Helgen den 3-4 maj drar den svenska motorsportsäsongen igång på allvar med två spännande deltävlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp. Det blir startskottet för en spektakulär säsong i Skandinaviens främsta racingserie. Porsche Sverige kan i dag presentera ett helt nytt TV-samarbete med Nordic Entertainment Group (NENT) som innebär att streamingtjänsten Viaplay och Viasat Motor blir huvudkanaler för årets mästerskap av Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Viasat Motor och Viaplay sänder sedan tidigare några av racingvärldens främsta mästerskap, däribland Formel 1, NASCAR och MotoGP samt säkrade nyligen rättigheterna till IndyCar Series. Till den skaran ansluter sig nu Porsche Carrera Cup Scandinavia, en racingserie där förarprestationen alltid står i centrum.
– Sedan hösten 2018 har Porsche Sverige helt tagit över som promotor för Porsche Carrera Cup Scandinavia. Vår första uppgift är att tillgodose den svenska racingpublikens högt ställda krav på en professionell och högkvalitativ TV-produktion, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige.
– Vi är stolta över samarbetet med NENT som under många år har visat stor passion för motorsporten. Vår målsättning är därför glasklar. Insiktsfulla och underhållande TV-sändningar som håller den klass vår racingserie förtjänar.

Kommentator för sändningarna av Porsche Carrera Cup Scandinavia blir Robin Nilsson som sedan tidigare kommenterar Porsche Mobil1 Supercup på Viasat Motor. Expertkommentator blir den svenska racingstjärnan Björn Wirdheim, som även bjuder tittarna på spännande analyser i Formel 1-sändningarna på Viasat Motor.
– NENT Group har en lång och stolt tradition från att sända världens bästa motorsport. Porsche Carrera Cup Scandinavia blir ett spännande komplement till våra befintliga racingrättigheter, och en möjlighet för våra tittare att följa några av Nordens snabbaste förare, säger Per Nunstedt, sportchef på NENT Group Sverige.
Viasat och Viaplay kommer även fortsättningsvis att sända den internationella racingserien Porsche Mobil1 Supercup, som körs på samma banor som Formel 1 med bilar som är identiska med dem som används i Porsche Carrera Cup Scandinavia.