Porsche Carrera Cup Scandinavia livesänds i Viaplay även 2020

04 oktober 2019, 19:16

Porsche Carrera Cup Scandinavia blir ett stående inslag i Viaplay även nästa år. Deltävlingar i Skandinaviens främsta racingserie kommer att livesändas på den populära plattformen.

– Vi är glada över att kunna erbjuda vår publik och våra team en fortsätt satsning med Nordic Entertainment Group (NENT). Förutom att vi har klart med Viaplay för vi positiva diskussioner om en mer omfattande närvaro i Viasat Motor, säger Porsche Sveriges direktör Raine Wermelin.

Det var i våras som Porsche Sverige presenterade sitt nya TV-samarbete med NENT. Under säsongen har deltävlingarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia sänts live. Mästerskapet avslutas på Mantorp Park i morgon (lördag 5 oktober) och finalracen visas både i Viaplay och i Viasat Motor.

– Inför säsongen var en ambition från alla parter – NENT, produktionsbolaget NEP och Porsche Sverige – att skapa en högkvalitativ TV-produktion, Sändningarna har fått mycket beröm och både vi och Viasat är nöjda med det stora intresse den nya satsningen skapat. Därför är det extra roligt att vi nu kan presentera ett fortsatt samarbete som innebär att Porsche Carrera Cup Scandinavia även 2020 kommer att nå ut till vår publik, säger Wermelin.

Utöver Porsche Carrera Cup Scandinavia har Viasat Motor och Viaplay under säsongen 2019 bland annat sänt Formel 1, IndyCar, Porsche Mobil1 Supercup, Rallycross-VM, NASCAR och MotoGP.