Personbästa och bästa tävlingen hittills för Fredricsson i Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition

25 april 2020, 18:55

Pontus Fredricsson går från klarhet till klarhet i Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition. I den tredje deltävlingen, som avgjordes på Spa-Francorchamps, noterades han för personbästa när han blev tolva i det andra racet. – Mitt bästa race hittills i det här mästerskapet. Framförallt är jag nöjd med min speed, berättar han.

Fredricssons målsättning inför tävlingen på klassiska Spa-Francorchamps var en plats bland de tio främsta. Han var nära. Från startruta 13 i det andra heatet lyckades han undvika krascher och annat strul i starten och var ett tag uppe på sjätte plats.
– Men då blev jag påkörd. Vet inte av vem, men det var frustrerande och jag blev lite arg, medger Fredricsson som tappade ända ner till 21:a plats.
– Men sedan gick det bra, mitt bästa race hittills i det här mästerskapet. Jag tog placeringar på omkörningar, men också på att en del gjorde misstag. Varvtiderna var mina bästa hittills på tre deltävlingar, säger han och tillägger:
– Det går framåt och det är huvudsaken. Den där tiondeplatsen får jag försöka ta i den sista deltävlingen på Monza 16 maj.

I det inledande racet på den belgiska banan slutade Fredricsson på 13:e plats. Efter ett mindre lyckats kval – fick inte till något godkänt varv – fick Fredricsson till en kanonstart från 24:e ruta och avancerade snabbt i fältet. Flera incidenter gjorde emellertid att han pendlade lite i resultatlistan. Har var uppe på 13:e, tappade till 16:e, men avancerade på nytt mot slutet av racet.
– Det var mycket strul i det heatet, men trots en del avåkningar hade jag tur. Bilen klarade sig rätt bra.

Fram till deltävlingen i Belgien hade Larry ten Voorde och Ayhancan Güven delat på både segrar och andraplatser i mästerskapet. I det första racet på Spa bröt Dylan Pereira deras kollektiva segersvit genom att ta målflagg som etta. Ten Voorde var tvåa och Güven trea.
I race två var ordningen återställd. Där vann Güven före ten Voorde med Joey Mawson på tredje plats.