Patrick Rundquist siktar på titeln i Porsche Approved Cup med Fragus Motorsport 2022

03 december 2021, 14:56

Patrick Rundquist har högtflygande planer. Både civilt och på racerbanan. Jämte sin påbörjade utbildning till pilot siktar nämligen 21-åringen från Uppsala på titeln i Porsche Approved Cup kommande säsong. Han kör vidare i sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II), men byter till Fragus Motorsport. – Jag vill bredda kontaktnätet och målet med teambytet är att utvecklas som förare och gå för vinst kort och gott, säger han.

Patrick Rundquist vann Porsche Approved Cup redan 2020, hans debutsäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Men den segern var lite speciell. Han var nämligen ensam i klassen, vilket också gjorde att han bytte upp sig till en 991 generation två i de avslutande deltävlingarna.
– Nu är jag ute efter en riktig titel, säger Patrick, som under ovan nämnda säsong, tillsammans med Hugo Andersson, även körde hem teamguldet till Steber Racing.

Kommande säsongs Porsche Approved Cup-titeln hoppas Patrick Rundquist alltså kunna erövra med Fragus Motorsport, teamet i vilket han bland annat blir team- och klasskollega med Kjelle Lejonkrans.
– Det har fungerat bra hos Steber Racing, men jag vill som sagt prova något nytt.
Fösta kontakten mellan Rundquist och teamet togs redan under årets final på Mantorp Park. Nyligen var Uppsalakillen med på en test på Paul Ricard och vid hemkomsten bestämde man sig för att fortsätta samarbetet.
– Fragus är ett team med mycket kompetens och erfarenhet. De har haft många snabba förare genom åren och har därmed en stor databank som jag kommer att kunna dra nytta av. Samarbetet vi fick till i Frankrike kändes väldigt bra, säger Patrick som brottades med en del bekymmer under fjolårssäsongen.
– Speciellt i slutet på säsongen hade jag lite svårt att hitta rätt med inställningarna på bilen. Då saknade jag dessutom fart.
En åttondeplats totalt blev det ändå. Detta trots att Patrick missade alla tre race på Scandinavian Raceway på grund av sjukdom. Han drabbades av körtelfeber och fick tillbringa två dagar på sjukhus.

Mest nöjd från säsongen 2021 är Patrick med deltävlingen på Rudskogen Motorsenter i Norge. I sin första tävlingshelg där var han snabb både på tester och kval och nådde en sjätteplats som bäst i racen.

Kommande säsong är målet bättre placeringar än så – han startar med inställningen att det ska bli vinst.
Patrick Rundquist siktar även högt civilt. I höstad påbörjade han en pilotutbildning i Uppsala.
– Jag avslutar den första delen i april och efter det blir det fullt fokus på racingen innan jag inleder steg två till hösten. Studierna tar mycket tid och är krävande. Det är ett av skälen till varför jag väljer att köra vidare i samma bil under kommande säsong. Med tanke på min studiesituation kände jag att det kanske hade blivit mycket att byta till nya Porsche 911 GT3 Cup (992).

Fakta
Patrick Rundquist

Född: 28 augusti 2000.
Hemort: Uppsala.
Klubb: KAK.
Team: Fragus Motorspprt.
Bil: Porsche 911 GT3 Cup (991 II).
Carrera Cup-historik.
2021: 8
2020: 10/1 Porsche Approved Cup/1 Teammästerskapet med Steber Racing.
Aktuell: Kör Porsche Carrera Cup/Porsche Approved Cup för Fragus Motorsport 2022.