Nytt gästinhopp av Marcus Ericsson – kör finalen på Mantorp Park

14 september 2023, 11:34

Marcus Ericsson blir gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia-finalen på Mantorp Park 22-23 september. Racingstjärnan ansluter direkt från den händelserika Indycar-finalen på Laguna Seca. Under säsongens sista tävlingshelg utmanar Ericsson toppskiktet i startfältet – inklusive sin lillebror Hampus Ericsson som är en av mästerskapskandidaterna.

Marcus Ericsson har bjudit på gästspel i Porsche Carrera Cup Scandinavia tidigare. Vid finalen på Mantorp Park 2022 ställde han, då med en nytagen vinnartitel från ovalklassikern Indy 500 i bagaget, upp i sin första biltävling någonsin på svensk mark. De etablerade förarna bjöd den gången på tufft motstånd, men Ericsson avslutade ändå det andra racet på en respektabel femteplats och noterades dessutom för racets snabbaste varvtid.
– Det ska bli väldigt roligt att tävla hemma i Sverige igen. Fjolårets inhopp gav verkligen mersmak. Det var fantastiskt att få tävla framför så många svenska racingfans. Jag hoppas på en liknande publikfest även i år. Nu på finalhelgen kommer det runt 20 bilar till start, och jag vet sedan tidigare att nivån på startfältet håller hög klass, så det kommer bli intensiv och tät racing, säger Marcus Ericsson.

Tävlar mot brorsan
Gästspelet i Porsche Carrera Cup Scandinavia får även en extra krydda givet att Marcus Ericsson lillebror Hampus Ericsson ligger tvåa i mästerskapstabellen och därmed är en av titelkombattanterna under SM-finalhelgen.
– Jag känner mig mer förberedd i år, fortsätter Ericsson. Och det ska bli kul att återigen tävla mot min lillebror Hampus som verkligen haft en stark säsong! Förhoppningsvis kan jag bjuda både publik och medtävlande på några spännande fighter!

En stor ära
Marcus Ericsson ingår i teamet Porsche Experience Racing och kommer till start i en gästbil från Porsche Sverige. Samtliga förare kör identiska Porsche 911 GT3 Cup och därmed erbjuder klassen väldigt tight racing.
– Vi är otroligt glada och stolta att få välkomna Marcus Ericsson tillbaka till Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Anders Boqvist, Märkeschef, Porsche Sverige.
– Att han återigen väljer att köra med oss är en stor ära och ett gott betyg för serien. Vi skickar ett stort tack till Marcus sponsor Huski Chocolate som möjliggjort detta.

Marcus Ericsson inledde sin Indycar-karriär 2019 och har sedan 2020 kört för Chip Ganassi Racing. Utöver flera segrar för teamet skrev han 2022 in sig i historieböckerna genom att vara först över mållinjen i det legendariska Indy 500. Indy 500 är, tillsammans med Monaco Grand Prix och Le Mans 24-timmars, ett av motorsportens tre mest prestigefyllda race och är världens största enskilda idrottsevenemang. Ericsson meddelade nyligen att han från och med säsongen 2024 byter team till Andretti Autosport.

Bilder.
Foto: Chip Ganassi Racing/Huski Chocolate, Jakke Röntynen