Nytändning för Fredricsson – siktar mot titeln och drömmer om Monaco

07 december 2021, 14:05

Ny bil och möjlighet till flera starter i Porsche Mobil 1 Supercup. Där har ni två faktorer som får Pontus Fredricsson att redan längta till tävlingssäsongen 2022. Han siktar mot titeln i Porsche Carrera Cup Scandinavia och drömmer om en start på gatorna i Monaco.

Pontus Fredricsson fortsätter i Fragus Motorsport 2022. Faktum är att han och teamet redan tjuvstartat säsongen med tester på Paul Ricard i Frankrike. Där har Fredricsson kört nya Porsche 911 GT3 Cup (992) under fyra intensiva dagar.
– Det har varit lärorikt och självklart väldigt fördelaktigt för mig att redan nu få testa nya bilen. Det är ganska mycket som skiljer den från 991 II och det kommer att krävas många timmar för att bli riktigt snabb i den, säger Fredricsson och tillägger:
– Att 992:an introduceras i det skandinaviska mästerskapet innebär verkligen en nytändning. Man får börja jobba från grunden igen, lära känna bilen och ställa in den. Det ska bli roligt.

En annan motivator för Pontus Fredricsson 2022 blir de starter – ännu oklart hur många – Fragus Motorsport kommer att göra i Porsche Mobil 1 Supercup. Teamet skulle ha kört mästerskapet redan 2020, men då satte Coronapandemin stopp.
– Jag såg verkligen fram emot att få köra Supercupen så besvikelsen var stor när det inte blev av, säger Fredricsson.
Nu hoppas han att inget ska hindra honom och Fragus Motorsport. Vilka tävlingar som väntar återstår att se, men Fredricsson har en given favorit.
– Monaco, den skulle jag verkligen vilja köra. Det är inte många som får chansen att tävla där. Tajt och murar, det har alltid gått bra för mig på sådana banor.

De internationella inhoppen ska Fredricsson kombinera med full säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Där siktar han högt.
– Målet är Sundahl, säger Fredricsson och syftar givetvis på regerande och fyrfaldige mästaren Lukas Sundahl.
Fredricsson går för titeln. 2019 var han trea, säsongen efter tvåa.
Dessutom vill han äntligen komma först över mållinjen i ett Carrera Cup-race.
– Jag är less på andra- och tredjeplatser, säger han och tillägger med ett leende:
– Det ser inget bra ut hemma på prishyllan.

Fakta
Pontus Fredricsson

Född: 22 juli 1997
Hemort: Skogås
Klubb: KAK
Team: Fragus Motorsport
Carrera Cup-historik
2021: 7
2020: 2
2019: 3
2018: 4
2017: 6
2016: 11
Aktuell: Klar för sin sjunde säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Bilder.
Foto:
Armin Hadzic, Ajdin Subasic