”Nya” M3G Motorsport blir trebilsteam med två heta titelkandidater

13 mars 2023, 13:00

Emil Persson, Gustav Bergström och – Hampus Ericsson! Där har ni förartrion som ska representera ”nya” M3G Motorsport (2022 körde teamet för Kristoffersson Motorsport) i Porsche Carrera Cup Scandinavia den här säsongen.

Laguppställningen är stark och skapar förväntningar. I Emil Persson och Hampus Ericsson har M3G Motorsport två heta titelkandidater. Och i Gustav Bergström en färsk talang på väg upp.
– Vi deltar inte i tävling bara för att delta, säger teamchefen Ronnie Bergström, som har flera Carrera Cup-titlar som ingenjör på meritlistan.
Sedan tillägger han:
– Vi vill ha resultat och bästa resultatet är ju alltid om man kan komma etta såklart. Men det är det många som vill och vi är ödmjuka inför säsongen.

Teamet medverkade i Porsche Carrera Cup förra året, då med Emil Persson och Gustav Bergström i var sin Porsche 911 GT3 Cup (992).
Persson levde upp till högt ställda förväntningar och slutade trea efter att ha tagit sina två första racesegrar i mästerskapet. Bronsplatsen var en skön revansch för 33-åringen från Karlskoga. 2021, som var han första hela säsong i Porsche Carrera Cup, missade han nämligen pallen med en enda poängs marginal.

Hampus Ericsson har också en medaljplats i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Den körde han till sig 2021 då han också bokfördes för tre racesegrar. 21-åringen från Kumla debuterade i mästerskapet som gästförare 2019, körde hel säsong för Mtech Competition 2020 (femma) och har de två senaste säsongerna, som gett en andra och en fjärdeplats som facit, representerat Fragus Motorsport.
Nu går Hampus Ericsson vidare i M3G Motorsport.
– Jag har kört två säsonger med Fragus. Det har fungerat bra, men ibland behöver man en förändring för att utvecklas, säger Ericsson, som tror och hoppas att teambytet ska ta honom till nästa nivå.
– Det känns väldigt bra att få jobba med M3G. Jag är också väldigt tacksam över ett fortsatt förtroende från Bauhaus.

Gustav Bergström, son till teamchefen, är jämngammal med Hampus Ericsson, men i motorsportsammanhang fortfarande bara i början på sin karriär. Stockholmaren racingdebuterade i Porsche Sprint Challenge 2021 och tog under fjolåret steget till Porsche Carrera Cup Scandinavia.
2022 tävlade Bergström dessutom i rallycross-VM, huvudklassen World RX, där han imponerade med flera pallplatser och en sjätteplats i mästerskapet.

På nyhetsfronten var namnbytet med familjekoppling egentligen det enda M3G Motorsport hade tänkt att offentliggöra till den här säsongen. Några ambitioner att växla upp till tre bilar fanns inte. Men så hörde Hampus Ericsson av sig, kemin mellan förarna stämde och på den vägen är det.
M3G Motorsport har ytterligare en Porsche 911 GT3 Cup (992), så kanske får vi se en fjärde förare i teamet under säsongen.
– Man vet aldrig vad som händer. Vi får se, säger Bergström med ett leende.