Ny poängskala sätter stort värde på racesegrar i Porsche Carrera Cup Scandinavia

14 februari 2020, 10:32

Racesegrar får högre värde i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020. När poängtabellen anpassas till Porsche Mobil 1 Supercup ökar nämligen skillnaden mellan seger och andraplats. Antalet segrar kan dessutom bli helt avgörande när mästaren ska koras i höst.

Porsche Mobil 1 Supercup, populär och uppskattad supportklass till Formel 1, är flaggskeppet i Porsche Motorsports omfattande tävlingsverksamhet med Porsche 911 GT3 Cup. Supercupens regelverk är också grunden till alla Carrera Cup-mästerskap som avgörs runt om i världen. Porsche Carrera Cup Scandinavia är inget undantag.
– Så när nu Porsche Mobil 1 Supercup gör om sitt poängsystem är det naturligt för oss att följa efter, säger Thomas Johansson, sporting director för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Förändringen gäller de tre främsta i varje race. En seger kommer att ge 25 poäng mot tidigare 20, en andraplats 20 i stället för 18 och en tredjeplats 17 mot tidigare 16. Från fjärde och ner till 15:e plats är poängtabellen oförändrad: 14-12-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.
– Värdet av en raceseger blir större eftersom skillnaden mellan en seger och andraplats blir fem poäng mot tidigare två. Men även de som blir tvåa respektive trea i ett race kommer att dra fördel av det nya systemet eftersom de, jämfört med tidigare poängskala, får fler poäng i förhållande till dem de som placerar sig fyra eller sämre.

Den nya poängskalan kommer inte bara att gälla i mästerskapets huvudklass utan även i Porsche Approved Cup, Masters Cup och indirekt också i det nya teammästerskapet.

Nytt för säsongen är dessutom att antalet racesegrar kan få en helt avgörande betydelse efter finalracet på Mantorp Park i oktober månad. Om två förare, som slåss om titeln, skulle köra till sig lika många poäng blir den mästare som har flest racesegrar. Tidigare var det placering i säsongens sista heat som avgjorde.

I dag, fredagen den 14 februari, öppnade för övrigt anmälan till Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020. Anmäl dig här: carreracup.se/anmalan