Ny kalender klar – premiär i Falkenberg och final på Ring Knutstorp

03 juni 2020, 11:52

Porsche Carrera Cup Scandinavia presenterar i dag en ny, reviderad kalender för säsongen 2020. Den innehåller sex deltävlingar och 14 race. Tävlingssäsongen startar i Falkenberg 17-18 juli och Ring Knutstorp blir finalarena 9-10 oktober.

Mycket arbete och många hänsynstaganden ligger bakom den kalender för 2020 som Porsche Carrera Cup Scandinavia i dag presenterar.
– Det här är vad vi jobbat fram och planerar för under rådande omständigheter. Med försiktig optimism känns det som att vi ska kunna köra efter den kalender vi lagt, säger Thomas Johansson, sporting director för mästerskapet.

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020 kommer att omfatta sex deltävlingar.
– Vi kör fredag-lördag-event hela säsongen förutom på Drivecenter Arena i Fällfors som avgörs onsdagen den 29 juli. Att arrangera en deltävling en dag mitt i veckan är ingen nyhet för mästerskapet. Det har vi gjort förr.
Trots att kalendern bantas med en deltävling blir antalet heat enligt den ursprungliga planen.
– Stämmer. Vi har planerat in ett extraheat på fredag eftermiddag i Rudskogen i september och på Mantorp Park första helgen i oktober. Övriga heat i de två deltävlingarna kommer att avgöras på ordinarie racedag, lördag, berättar Johansson som räknar med publikfria evenemang initialt.
– När det gäller publik följer vi myndigheternas rekommendationer. I väntan på nya direktiv är det publikfria tävlingar som gäller för oss precis som för all annan idrott.
Racingfansen behöver emellertid inte missa något från Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020. Samtliga deltävlingar sänds live på Viaplay och V Sport Motor.

I mästarteamet Sundahl Racing, med Lukas Sundahl som förare, välkomnar man att tävlingssäsongen nu äntligen är på gång.
– Vi har gjort klart det sista på bilen, går in i ett startläge och har fullt fokus på att göra det ingen annan tidigare gjort i Porsche Carrera Cup Scandinavia – vinna mästerskapet tre år i rad, säger teamchefen Per Sundahl och fortsätter:
– Kalendern ser bra ut under rådande omständigheter. Vi får sex racehelger och totalt 14 race. Att köra tre heat på Rudskogen och på Mantorp Park ser jag inga problem med. Det har vi kapacitet för.

Sundahl beklagar givetvis att den pågående Coronapandemin inte gör det möjligt för racingfansen att följa tävlingarna på plats.
– Tråkigt att få köra utan publik till att börja med i alla fall, men så är det ju för all idrott just nu. Desto roligare är det att Falkenberg är tillbaka i kalendern. Från den banan har vi många positiva minnen i vårt team. Lukas tog sin första pallplats i racing där 2011 och när han erövrade sin första seger i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 kom den också Falkenberg. Så vi har haft rätt bra flow där.

Innan tävlingssäsongen startar i Falkenberg 17-18 juli kommer Porsche Carrera Cup Scandinavia att genomföra en testdag på Mantorp Park den 30 juni.

Porsche Carrera Cup Scandinavia
Kalender 2020

17-18 juli: Falkenbergs Motorbana (Race 1-2)
29 juli: Drivecenter Arena (Race 3-4)
14-15 augusti: Gelleråsen Arena (Race 5-6)
11-12 september: Rudskogen Motorsenter, Norge (Race 7-8-9)
2-3 oktober: Mantorp Park (Race 10-11-12)
9-10 oktober: Ring Knutstorp (Race 13-14)