Nu väntar Porsche-test för pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal

31 augusti 2021, 11:45

I söndags avgjordes Prins Carl Philips Racing Pokal på GTR Motorpark i Eskilstuna. För toppförarna i Rotax Max Senior och Rotax Max DD2 väntar nu en unik Porsche-test. Den 19 oktober kommer de, tack vare tävlingens samarbete med Porsche Carrera Cup Scandinavia, att få provköra Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport på Gelleråsen Arena.

Det var under fjolåret Porsche Carrera Cup Scandinavia klev in som samarbetspartner till Prins Carl Philips Racing Pokal, gokarttävlingen som prins Carl Philip startade 2013 och vars syfte bland annat är att hjälpa och inspirera unga talanger att ta steget till racing.

”Genom Porsche Carrera Cup Scandinavia, vårt samarbete med lokala arrangörer och de omfattande aktiviteter vi skapat i anslutning till Skandinaviens bästa racingserie, har vi hittat ett koncept som passat bra med omvärldens förutsättningar 2020. Det blir därför naturligt att vi nu, tillsammans med Prins Carl Philips Racing Pokal, försöker skapa bra förutsättningar för framtidens racing i Sverige”, sa Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige, när samarbetet presenterades.

Redan i fjol fick ett antal pristagare testa Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport på banan i Karlskoga. I dag, ett år senare, rullar ett 25-tal Porsche GT4 i nya succéklassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia, som bland annat är tänkt som instegsklass.
Nu är det alltså dags för nästa gäng att få chansen. Inbjudna till testdagen på Gelleråsen Arena är pristagarna i de båda pokalklasserna samt två wild cards (fyrorna i ovan nämnda klasser).

Rotax Max Senior:
Mathilda Olsson, Uppsala, KAK.
Felix Jansson, Enskede Gård, KAK.
Wilgot Edqvist, Spånga, KAK.
Arvid Rosén, Tavelsjö, Umeå AK.

Rotax Max DD2:
Mats Lindén, Uppsala, Rasbo MK.
Charlie Andersen, Varberg, KAK.
Hannes Morin, Umeå, Umeå AK.
Felix Sandin, Karlskrona, Kristianstads KK.

Med sitt engagemang i Prins Carl Philips Racing Pokal har Porsche skapat en tydlig och möjlig karriärväg för den som vill. Satsningen sträcker sig hela vägen från ungdomarna i karting, vidare till Porsche Sprint Challenge Scandinavia och hela vägen till högsta nivå, Porsche Carrera Cup Scandinavia.