Nu ska dominanterna göra upp om titeln i Porsche Approved Cup

27 september 2022, 11:12

Andreas Ahlberg v/s Hannes Morin. Där har ni duellen alla talar om i Porsche Approved Cup inför avgörandet på Mantorp Park den 1 oktober. En högintressant och spännande avslutning väntar. Ahlberg åker till Östergötland i ledning, men marginalen ner till Morin är inte stor – bara tio poäng.

Att någon av Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, eller Hannes Morin från Steber Racing kommer att bli årets mästare i Porsche Approved Cup känns helt logiskt. Nykomlingsduon har dominerat mästerskapet genom hela säsongen och varit etta och tvåa i tabellen ända sedan den andra deltävlingen i Fällfors.
Tillsammans har de kört till sig nio av totalt tolv heatsegrar (sex för Morin, tre för Ahlberg). Bara Kjelle Lejonkrans, Christoffer Bergström och Robin Hansson har lyckats snuva duon på en position överst på prispallen.
Det är också Bergström och Lejonkrans som ser ut att göra upp om tredjeplatsen bakom klassens två dominanter. Bergström, som vann Masters Cup förra året, är trea, 24 poäng före Lejonkrans. Femma och med en teoretisk möjlighet att erövra bronset är Ahlbergs teamkompis Albin Wärnelöv.
Ahlberg och Wärnelöv har, tillsammans med Lukas Sundahl, ytterligare en titel att åka för på Mantorp Park. Micke Kågered Racing toppar nämligen teammästerskapet före Fragus Motorsport inför finalen.