Norske supertalangen Hauger är gästförare i Anderstorp!

28 augusti 2020, 10:23

Det blir norske Formel 3-stjärnan Dennis Hauger som utmanar förareliten i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Anderstorp Raceway. Aurskog-föraren är en av de mest uppmärksammade racingtalangerna i världen de senaste åren. Han har kallats ”Mr. Future” efter en enastående juniorkarriär på både nationell och internationell nivå.

Redan vid 8 års ålder vann Hauger sitt första gokartrace. Perioden 2011–2013 stod han på prispallen i 62 av 70 nationella tävlingar. 2015 vann han sitt första kartmästerskap på internationell nivå genom sju racesegrar och topp-tre-placeringar i 13 av 14 race i italienska WSK. 2017 blev han sedan den yngste mästaren någonsin i tyska mästerskapet DKM.

Dennis Hauger inledde 2018 sin formelbilskarriär i brittiska F4 med en fjärde plats i mästerskapet. 2019 tävlade han framgångsrikt i både italienska och tyska F4. Det blev totalt 18 racevinster och 26 pallplatser, och seger i det italienska mästerskapet. Säsongen 2020 kör Hauger FIA F3 för Silverstone-baserade HiTech Grand Prix.

– Det här känns bra, säger Dennis Hauger. Mitt första race med tak över huvudet, det är alltid speciellt för en racerförare. Det är väldigt annorlunda i förhållande till allt annat jag tävlat med i min karriär så det blir spännande att se vad jag kan åstadkomma.

Sedan 2017 är Hauger en del av Red Bull Junior Team. Förarutvecklingsprogrammet är ett av de högst ansedda inom motorsporten och har fostrat Formel 1-stjärnor som Max Verstappen, Daniel Ricciardo och fyrfaldige F1-världsmästaren Sebastian Vettel.

18-19 september kommer Hauger till start i Carrera Cup i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911. Det sker passande nog på den klassiska Formel 1-banan i Anderstorp där sportens ikoner – förare som Niki Lauda, Mario Andretti och Emerson Fittipaldi – gjorde upp om Grand Prix-segrar under 70-talet.

– Jag kommer in utan träning efter en säsong i Formel 3 och har inte satt upp några mål. Först och främst handlar det om att hitta känslan på banan och i bilen. Att arbeta bra med teamet för att se vad jag behöver fokusera på och vilka tekniker jag behöver justera. Jag hoppas att vi kan lukta lite på en pallplats. Naturligtvis blir det en hård och cool tävling för mig som förare.

– Om man jämför Formel 3 och Carrera Cup så är allting annorlunda, fortsätter Dennis Hauger. Speciellt vikten i bilen, som man måste arbeta mycket mer med i en Porsche när man bromsar och svänger. En intressant inlärningsprocess och det blir spännande att se hur snabbt jag kan komma ner i konkurrenskraftiga varvtider.

Dennis Hauger blir den sjunde gästföraren hittills i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Bland tidigare gästspel under säsongen 2020 märks bl.a. WTCC-världsmästaren Thed Björk och rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson.

– Vi är stolta över att välkomna ett av motorsportens stora framtidshopp till Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Dennis Hauger har trots sina unga år visat prov på extrem talang och mognad som racerförare. Vi ser fram emot att ha honom i vår gästbil på Anderstorp.

Under eventet körs tre deltävlingar. I väntan på nya direktiv gällande coronapandemin tävlar Porsche Carrera Cup Scandinavia inför tomma läktare. Samtliga deltävlingar inklusive kval sänds live på streamingtjänsten Viaplay. Se kvalet på Viaplay den 18/9 kl. 14:30, Race 1 den 18/9 kl. 17:00, Race 2 den 19/9 kl. 11:00 och Race 3 den 19/9 kl. 14:30. Racen går även att se i efterhand på V Sport Motor.