Norsk förarduo klar för Porsche Sprint Challenge Scandinavia

16 oktober 2020, 16:01

Intresset för Porsche Sprint Challenge Scandinavia är stort även utanför Sveriges gränser. Från Norge kommer nu besked om att två förare är klara för den nya racingserien, och att fler är på gång.

Det är Porsche Center Son, som i egenskap av huvudsponsor, presenterar en satsning på det nya mästerskapet för förarna Daniel Isaksen, 31 år, och Erlend Olsen, 18 år. Isaksen kommer till start i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR medan Olsen kör teamets Porsche Cayman GT4 Clubsport (981).
Båda förarna startade i flera deltävlingar i det norska GT-mästerskapet under den nyligen avslutade säsongen. För Olsen, lärlingsmekaniker på Porsche Center Son, var 2020 hans premiärår i racing. Tidigare har han kört karting på nationell nivå under flera säsonger, senast i klasserna X30 och KZ2.
Isaksen har betydligt längre erfarenhet av racing. Med undantag för ett par säsongers uppehåll har han sedan 2010 tävlat i racing-NM och Porsche Cup. Han började karriären i en Porsche 964 och har varit märket trogen sedan dess.

Olsen och Isaksen ser emellertid inte ut att bli ensamma norrmän i den nya serien, som blir supportklass till Porsche Carrera Cup Scandinavia. Espen Olsen, chef för teamet och pappa till Erlend, bekräftar att fler förare med norsk racinglicens vill vara med.
– Ytterligare två norska förare är på gång, men jag tror fler än så kommer till start, säger Olsen, som leder avdelningen för klassiska bilar på Porsche Classic Center Son, en dryg halvtimmes bilresa söder om Oslo.
Porsche Center Son har arrangerat en testdag för förare som visat intresse för Porsche Sprint Challenge. Åtta stycken deltog. På måndag ska en ny, mindre grupp, provköra teamets bilar med sikte på en eventuell start i serien 2021.

Hittills kan Porsche Sverige bekräfta att åtta bilar är anmälda till den nya racingserien. Fler kommer att presenteras inom kort. Av de som hittills offentliggjort sin medverkan märks bland annat årets GT4 Scandinavia-mästare Marcus Annervi och 1984 års världsmästare i rally, legendaren Stig Blomqvist.

Bild.
Foto: Roy Hansen