Nilsson och Mtech går för guld i Porsche Carrera Cup-finalen

26 september 2022, 08:52

Från halvljummen tabellfyra till het titelutmanare på två dagar. Den resan gjorde Ola Nilsson i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen Motorsenter. I säsongsavslutningen på Mantorp Park den 1 oktober lovar han jaga såväl Lukas Sundahl som Cup-titeln och SM-guldet. – Som läget är finns det inget annat för mig och teamet än att gå för det, säger skåningen.

Ola Nilsson från Löddeköpinge fick en lite trevande start på sin comebacksäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Efter fyra års uppehåll från racingen fick han nöja sig med en femte- och en sjundeplats i den, för så många, olycksdrabbade premiären i Anderstorp. Mtech Competition-föraren lämnade därmed Småland som tabellsjua.
Överraskande? Nej. Inför säsongen svarade Nilsson så här på frågan om han skulle bli fågel, fisk eller mittemellan i mästerskapets toppskikt:
”Sett till hela säsongen är det fågel, men i premiären i Anderstorp blir det kanske mittemellan. Jag är taggad och vet att potential och möjlighet för att vara med högst upp finns i den här satsningen. Vi siktar högt och jobbar på det.”

Kul att utmana
I dag är 35-åringen på fågelnivå. Han lyfte dit med den imponerande trippelsegern på Rudskogen där han tog in 28 poäng på Sundahl.
– Att vi skulle befinna oss i den här situationen inför finalen på Mantorp Park var inget vi riktigt trodde på inför Rudskogen, även om vi kände att farten kommit och varit där för att verkligen kunna utmana längst upp. Men kvalen har varit lite för svaga för att ta de översta platserna, säger Nilsson som tillsammans med det tekniska teamet i Mtech Competition ändå tagit poäng kontinuerligt och jobbat vidare lugnt, systematiskt och metodiskt.
– Min inställning har varit att så länge vi gör det vet jag att möjligheten att erövra racesegrar kommer förr eller senare.
På Rudskogen Motorsenter fick Nilsson och teamet en riktig superfullträff.
– Och den förändrade tabelläget mycket, och det känns bara väldigt kul att kunna få vara med och utmana om det på riktigt.

Går för det
Med titelchans inför finalen har varken Nilsson eller de andra i teamet några funderingar på att nöja sig med en pallplats.
– Det finns inget annat än att gå för det. Vi måste satsa och försöka göra vad vi kan. Sedan vet jag att det är otroligt många parametrar som måste stå i linje för att få det att funka.
Faktum kvarstår emellertid. Guld är målet.
– Jag är för mycket tävlingsmänniska för att vara nöjd med något annat, säger Nilsson.

Ingen enkel väg
Men för att knipa Cup-titel och SM-guld framför ögonen på fyrfaldige mästaren Sundahl krävs av allt att döma en ny toppinsats i finalen.
– Det finns ingen enkel väg att ta in 13 poäng på Lukas Sundahl i en Carrera Cup-helg med två race. Så är det självklart, men jag ska åka till Mantorp och fokusera på den egna körningen och få ut största möjliga prestation av det. Sedan får vi se vad kval och förutsättningarna inför racen landar, säger Nilsson och tillägger:
– Men det handlar såklart om att komma före Lukas i mål. Att vara före honom i båda heaten känns som ett måste.

Bilder.
Foto: Armin Hadzic, Jakke Röntynen, Richard Ström