Micke Kågered Racing till Porsche Carrera Cup Scandinavia med fyrfaldige mästaren Lukas Sundahl

23 december 2021, 14:00

Micke Kågered Racing gör entré i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022. Debuten sker med fyrfaldige mästaren Lukas Sundahl i en av teamets bilar! – Ny bil och nytt team, en kombination som verkligen innebär en nytändning för min del, säger Lukas Sundahl.

Redan i samband med finalen på Mantorp Park i höstas avslöjade Lukas Sundahl att han hade för avsikt att fortsätta i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022. Nu är det officiellt att den fyrfaldige mästaren kommer att jaga sin femte titel som en av två förare i Micke Kågered Racing.
Framgångsrika Sundahl Racing flyttar med personal och kunskap in under tältduken hos det Linköpings-baserade teamet. Gänget från Växjö kommer under Per Sundahls ledning att driva den regerande mästarens Porsche 911 GT3 Cup (992) både under och mellan tävlingarna.
– Att få in Sundahl Racing och Lukas som förare betyder otroligt mycket för oss. Det är trots allt debutsäsong med ny bil och ny klass och den rutin och respekt som Sundahls plockar med sig hoppas jag ska färga av sig på hela Kågered Racing, säger Micke Kågered, flerfaldige europamästaren i dragracing vars racingteam med framgång tävlat i STCC de senaste fem säsongerna.

Per Sundahl ser det nya samarbetet som en stor fördel för Lukas och hans ambitioner att stanna kvar på tronen i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Förutom att det här innebär en nytändning för hela gänget innebär det också att vi får möjlighet att fokusera mer på körning och bil medan Micke får ta hand om teamdriften. Vi är här för att ta vårt femte mästerskap och att få göra det med ett så rutinerat team som Micke Kågered Racing stärker våra chanser, säger Per Sundahl.
Lukas Sundahl håller med.
– Det passar extra bra att ta sig an nya Porsche 911 GT3 Cup (992) i ett nytt, proffsigt team med stor erfarenhet och koll på läget. Det ska verkligen bli roligt och se vad detta kan leda till, säger Lukas vars ambition självklart är att Micke Kågered Racing ska stå som Carrera Cup-mästare vid säsongens slut.
Den nya satsningen backas upp av AD Butik och Bilverkstad som huvudpartner.
Utöver nya Porsche 911 GT3 Cup (992) kommer teamet dessutom driva Sundahls mästerskapsvinnande Porsche 911 GT3 Cup (991 II) i Porsche Approved Cup.
Vem som kommer att köra bilen där är inte officiellt ännu, men Micke Kågered försäkrar att även det blir en förare med god racingrutin, vilket självklart innebär att Micke Kågered Racing även kommer att aspirera på mästerskapets teamtitel.

Att Micke Kågered Racing valt Porsche Carrera Cup Scandinavia välkomnas givetvis i mästerskapet.
– Det är kul att ytterligare ett etablerat team inom svensk racing väljer att köra Porsche Carrera Cup Scandinavia. Micke Kågered Racing är ett seriöst team som haft framgångar inom olika delar av motorsporten. Det blir intressant att följa deras utveckling i ny miljö, både sportsligt och deras fina partnersamarbeten. Dessutom ser vi alla med spänning fram emot vad fyrfaldige mästaren Lukas Sundahl kan åstadkomma med ny bilmodell i delvis ny miljö, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige.

Utöver deltagande i Porsche Carrera Cup Scandinavia har Micke Kågered Racing även internationella planer för Lukas Sundahl. Inhopp i Porsche Mobil 1 Supercup kan bli aktuellt redan i sommar.

Bilder.
Foto:
Armin Hadzic, Micke Kågered Racing.
Gruppbilden, fr.v: Micke Kågered, Lukas Sundahl, Per Sundahl och Fredrik Bjerngren, AD Butik och Bilverkstad.