Micke Kågered Racing siktar på önskerepris med Sundahl, Karlsson och Wärnelöv

18 januari 2023, 12:21

Som nykomling vann Micke Kågered Racing allt i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022. I år siktar mästarteamet på en önskerepris med förartrion Lukas Sundahl, Mikael Karlsson och Albin Wärnelöv. – Vi har mycket att leva upp till, men självklart ska vi försöka ta alla tre titlar i år igen, säger femfaldige Porsche Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl.

Micke Kågered Racing gjorde succé under sitt debutår i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Lukas Sundahl tog sin femte raka titel efter stor dramatik i finalen på Mantorp Park och i Porsche Approved Cup segrade Andreas ”Adde” Ahlberg. Tillsammans med Albin Wärnelöv såg Sundahl och Ahlberg dessutom till att teamtiteln hamnade hos Micke Kågered Racing.
Som extra krydda blev Lukas Sundahl även svensk GT-mästare. Guldmedaljen kommer han att få ta emot på Bilsportgalan i Jönköping nu på lördag.

Nu siktar det Linköpingsbaserade teamet på nya framgångar. Den här gången med en tidigare bekant jämte Sundahl och Wärnelöv i laguppställningen. Mikael Karlsson, som körde STCC för Micke Kågered Racing 2020, är nämligen tillbaka i teamet.
– Förutom att Micke är en duktig förare är han också en god vän. Därför känns det extra roligt att han är en av oss igen, säger teamchefen Micke Kågered, som tror på Karlsson som en toppkandidat i mästerskapets nya Pro Am-klass.
– Det ska bli kul att tävla för Kågered igen och att vinna är väl ett bra mål, så vi får väl försöka satsa på det, säger Karlsson och ler.

Debutsäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia blev ganska tuff för Karlsson. Han hade svårt att komma överens med sin Porsche 911 GT3 Cup (992).
– Jag måste hitta rätt i Porsche-körandet och bättre förutsättningar än så här får jag väl inte nu när jag får chansen att gå bredvid mästaren, säger 50-åringen från Karlskoga och tillägger:
– Målet är väl egentligen att vara med och fightas med de andra, men skulle en titel i Pro Am komma på köpet vore väl det jättebra.

Lukas Sundahl ser fram emot sin nionde säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Målsättningen är självklart att vinna mästerskapet för sjätte gången i rad. Helst lite tidigare än i höstas då guldstriden avgjordes under stor dramatik i det sista heatet.
– Jag har kollat på racet flera gånger efteråt och får lika hög puls varje gång, även fast jag vet hur det kommer att gå, säger Sundahl och skrattar.
I en kort sammanfattning av säsongen 2022 säger mästaren:
– Det var ett bra år för min del om man ser till slutresultatet, men överlag är det väl ingen säsong som jag är jättenöjd med. Det var lite bekymmer på vägen med bil och andra småsaker. Det finns rätt mycket att jobba på 2023.

Att det skulle bli en fortsättning med Micke Kågered Racing var en självklarhet för Lukas Sundahl och gänget bakom honom.
– Det fungerade jättebra. Micke och alla i teamet är helt underbara. Det är samarbetet med dem och teamets partners som gör det möjligt för oss att fortsätta på den här nivån, säger han.

Micke Kågered Racing har kvar Andreas Ahlbergs Porsche Approved-vinnande Porsche 911 GT3 Cup (991 II).
– Vi för en dialog med Andreas och förhoppningen är att vi ska få ihop det så att han kan köra i Porsche Sprint Challenge, berättar Micke Kågered.

Förutom en ny gammal förare in i teamet och satsningen på säsong 2023 har Micke Kågered Racing gjort klart med tre nya år tillsammans med huvudsponsorn AD Butik & Bilverkstad.
– Vår satsning på motorsporten fortsätter och det arbete som Micke Kågered Racing lägger ned på såväl banan, men också i projektet med utbildningar på skolorna, är för oss otroligt värdefullt, berättar Fredrik Bjerngren, marknadschef AD Sverige.