Micke Kågered Racing siktar på mästerskapstrippel med ny titelkandidat i laguppställningen

23 februari 2024, 10:18

Micke Kågered Racing laddar om för sin tredje säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det framgångsrika teamet, som i år mönstrar förartrion Lukas Sundahl, Albin Wärnelöv och nykomlingen Kjelle Lejonkrans, har siktet högt inställt. – Målsättningen är att erövra alla tre titlar, slår teamchefen Micke Kågered fast.

Linköpingsbaserade Micke Kågered Racing gjorde entré i Porsche Carrera Cup Scandinavia säsongen 2022. Det blev succé direkt. Nyförvärvet Lukas Sundahl körde hem sin femte raka cuptitel, Andreas Ahlberg triumferade i Porsche Approved Cup och tillsammans med Albin Wärnelöv erövrade guldduon teamtiteln med bred marginal.

I fjol blev utfallet nästan lika bra. Men bara nästan.

Micke Kågered Racing försvarade lagguldet och Micke Karlsson vann den nya Pro Am-klassen under sin debutsäsong i teamet. För Lukas Sundahl tog det emellertid stopp. Han fick nöja sig med andra plats, slagen endast av Ola Nilsson. Med ynka tre poäng.

– Men den titeln vi missade 2023 ska vi ta tillbaka den här säsongen, säger Kågered.

Vill återta titeln

Självklart är det i första hand till Lukas Sundahl hoppet om en ny förartitel står. Den femfaldige mästaren ser fram emot sin tionde säsong i mästerskapet.

– Jag känner mig både revanschsugen och motiverad att försöka återta titeln och på det sättet bidra till att vi som team förhoppningsvis blir kvar på tronen, säger den 27-årige smålänningen som redan tjuvstartat tävlingssäsongen.

Förra helgen gjorde Sundahl nämligen ett inhopp i GT Winter Series i Valencia där han delade en Audi R8 LMS GT3 för Juta Racing.

– Om vi får till det kan det bli fler GT3-starter under säsongen, berättar Sundahl som jämte Porsche Carrera Cup även fortsätter i offroadserien SXS Nordic där han debuterade i fjol.

– Dessutom ska jag ta rallylicens, men om det innebär att jag kommer att köra några tävlingar är ännu för tidigt att säga.

Given målsättning

Ny för året i Mike Kågered Racing är Kjelle Lejonkrans, fjolårets tvåa i Pro Am-klassen. Mästare blev Micke Karlsson, men han har tillfälligt (?) lagt handskarna på hyllan och det är just honom Lejonkrans ersätter i teamet.

– Egentligen var jag osäker till en fortsättning, kände att jag kanske behövde lägga tid på lite annat. Men så hörde Micke Kågered av sig, vi diskuterade fram och tillbaka, jag funderade lite och kom fram till att jag såklart ska ge det ett år till. I och med att jag blev tvåa i fjol så finns det ju ett steg kvar att ta, säger 49-åringen från Kumla som får leva med favoritstämpel på sig i Pro Am.

– Det är väl trevligt, säger han, ler och tillägger:

– Självklart siktar jag på att vinna klassen. Utan den målsättningen hade jag inte kört vidare.

Tredje raka?

Som het titelkandidat i Pro Am-klassen förväntas Kjelle Lejonkrans bidra med många poäng i teammästerskapet där han också är guldfavorit. Har man Lukas Sundahl som teamkollega blir man nämligen det med automatik.

Faktum är att Sundahl aldrig förlorat i teammästerskapet när han haft en förarkollega vid sin sida. 2021 vann han ihop med Christoffer Bergström och 2022 med Andras Ahlberg och Albin Wärnelöv. Fjolårets teamtitel erövrade han som sagt med Micke Karlsson och Wärnelöv.

– Det har gått bra, men jag hade inte klarat det utan duktiga teamkollegor som med sina framgångar hjälpt till med poängplockandet, säger Sundahl.

Pallen är målet

Precis som Kjelle Lejonkrans står Albin Wärnelöv inför sin tredje Porsche-säsong. 36-åringen med erfarenhet av såväl Renault Clio Cup som STCC har jämte sina dubbla teamguld med Micke Kågered Racing en fjärdeplats i Approved Cup (2022) och en femteplats i Pro Am (2023) som bästa, individuella Carrera Cup-meriter. Hittills.

Under fjolårssäsongen tog smålänningen, med bostadsadress i Jönköping, fartmässiga steg som också gav utdelning i fina raceresultat. Speciellt på Drivecenter Arena i Fällfors. Där stod Wärnelöv på pallen efter samtliga fyra race, en prestation han var ensam om i hela startfältet.

– Vi kapade en hel del tid till de bästa förra året och hoppas ta ett kliv till i år genom att ta ytterligare någon halvsekund. Målet den här säsongen är fler topp tio-placeringar totalt och att erövra en plats bland de tre främsta i Pro Am, säger Wärnelöv.