Marcus Ericsson blir tredje Indy 500-segraren i Porsche Carrare Cup Scandinavia

22 september 2022, 11:21

Marcus Ericsson blir den tredje Indy 500-vinnaren att tävla i Porsche Carrera Cup Scandinavia när han kommer till start i finalen på Mantorp Park 30 september-1 oktober. Tidigare har Kenny Bräck och Jacques Villeneuve varit gästförare i mästerskapet.

Bara elva månader efter sin svåra krasch i Texas gjorde Kenny Bräck en högst sensationell tävlingscomeback – i Porsche Carrera Cup-finalen på Mantorp Park 2004!
Bräck vann Indy 500 1999. Fyra år tidigare, 1995, segrade kanadensaren Jacques Villeneuve i tävlingen. Säsongen 2019 gjorde han ett gästinhopp i det skandinaviska Porsche-mästerskapet. Villeneuve körde premiären på Ring Knutstorp och deltävlingen i Karlskoga.
Nu är det dags för Marcus Ericsson att följa i Bräcks och Villeneuves hjulspår. Ericssons deltagande är extra speciellt eftersom han, till skillnad från Bräck och Villeneuve, kommer till start som regerande Indy 500-segrare. Kumla-sonen vann som bekant årets tävling efter en lika gastkramande som imponerande avslutning.
Kenny Bräck blev femma i båda finalheaten på Mantorp Park 2004. Jacques Villeneuve nådde också en femteplats som bäst i sina fyra starter 2019. En fingervisning om hur det kommer att gå för Marcus Ericsson på Mantorp Park den 1 oktober?

Bilder på Kenny Bräck.
Foto: Micke Fransson