Marcus Annervi väljer Porsche Sprint Challenge på sin väg mot Porsche Carrera Cup

13 oktober 2020, 09:59

De två senaste säsongerna har Marcus Annervi vunnit tre titlar i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. 2021 siktar han på en till! I nya Porsche Sprint Challenge Scandinavia. – Serien känns som det klart bästa alternativet inför det jag planerar att göra 2022, säger 24-åringen från Halmstad och avslöjar att han då siktar mot Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Sedan Porsche Sprint Challenge Scandinavia presenterades i mitten på juni månad har intresset varit stort. Ett 15-tal förare kom till Porsche Sveriges och mästerskapets första testevent som genomfördes i Anderstorp 18-19 september. Nästan lika många är anmälda till Gelleråsen Arena utanför Karlskoga på torsdag.
Även på norska Rudskogen Motorsenter har ett test arrangerats. Det andra är planerat till den 19 oktober.

GT4-mästare till start
Redan nu har åtta förare lämnat klartecken för deltagande i serien 2021. En av dem är 1984 års rallyvärldsmästare, legendaren Stig Blomqvist.
Men den senaste i raden är alltså Marcus Annervi, meriterad 24-åring från Halland. De två senaste säsongerna har Annervi delat Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport med Gustav Bard i GT4 Scandinavia. 2019 blev duon, som tävlar för Race Team Gelleråsen, trea. När årets GT4-serie avslutades på Mantorp Park första helgen i oktober hyllades duon som mästare efteråt.
Båda säsongerna i GT4 Scandinavia har Annervi dessutom segrat i Porsche Endurance Trophy, klassen i för mästerskapets Porsche-förare.

Favorit till titeln?
Kanske är det rent av så att nya Porsche Sprint Challenge Scandinavia, i just Marcus Annervi, redan fått en favorit till titeln?
– Vi har två års erfarenhet av Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, kan bilen väl som team och själv känner jag mig väldigt bekväm i den. Sett till det, och de framgångar vi haft de två senaste säsongerna, är det svårt att snacka bort ett eventuellt favoritskap, medger Annervi och tillägger:
– Vad det blir för motstånd får vi se, men jag välkomnar givetvis några som sätter tänderna emot och jag hoppas dessutom att vår medverkan kan bidra till att intresset för mästerskapet växer ytterligare.

Siktar på PCCS 2022
Marcus Annervi, vars unga racingkarriär även innehåller en titel i Renault Clio Cup, ett JSM-silver i samma klass och en andraplats i Ginetta GT5 Challenge, väljer att satsa på Porsche Sprint Challenge Scandinavia av flera skäl.
– Dels ska det bli kul att köra sprintrace igen. Efter att ha provat på lite långlopp i två säsonger har jag nog insett att jag är en sprintmänniska egentligen. Porsche Sprint Challenge Scandinavia passar också väl in i vår långsiktiga plan att köra Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022. Inget är klart ännu, men det är dit vi siktar. Porsche Carrera Cup håller hög nivå och som förare vill man alltid mäta sig mot de bästa.
Att det inte blir Porsche Carrera Cup Scandinavia redan 2021 för Annervi beror i första hand på att han vill vänta in den nya bilen, Porsche 911 GT3 Cup (992), som introduceras i det skandinaviska mästerskapet 2022.

Supportklass till PCCS
Det är för att trygga återväxten inom motorsporten som Porsche Sverige satsar på Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Mästerskapet riktar sig till ambitiösa racingtalanger och avancerade trackdayförare. Det nya mästerskapet blir en officiell supportklass till Porsche Carrera Cup Scandinavia och kommer att köras på samma banor.
Porsche Sprint Challenge Scandinavia är öppen för Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport och Cayman GT4 Clubsport (981) samt Porsche 911 GT3 Cup (991 I och 997), samtliga fabriksbyggda tävlingsbilar från Porsche Motorsport. 911 GT3 Cup kommer preliminärt bara kunna delta under 4 av de 6 planerade tävlingshelgerna.