Mads Østberg gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen

12 september 2019, 08:59

Porsche Sverige spetsar startfältet i Skandinaviens ledande racingserie, Porsche Carrera Cup Scandinavia. Norske rallystjärna Mads Østberg kör mästerskapets gästbil under tävlingshelgen på Rudskogens Motorsenter i Rakkestad 13- 14 september.

Kampen om segern i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia är fortsatt stenhård. Med bara två tävlingshelger kvar av säsongen skiljer fyra poäng mellan ledaren, den regerande mästaren, Lukas Sundahl (179 poäng) och Robin Hansson (175 poäng) på andra plats.

Nästan lika intensivt är slaget om tredjeplatsen i mästerskapet. Pontus Fredricsson (144 poäng) på tredje plats jagas av norske Supercup-föraren Roar Lindland (126 poäng). Därmed är det upplagt för hård och tät racing i helgens två deltävlingar, som får avgörande betydelse för mästerskapsställningen.

För att ytterligare spetsa till tävlingshelgen på Rudskogen Motorsenter presenterar Porsche Sverige idag helgens gästförare. Det blir ingen mindre än Mads Østberg som tar plats bakom ratten på seriens gästbil med startnummer 911.
Den rutinerade WRC2 Pro-föraren har tillhört världseliten i rally de senaste tio åren och har en WRC-seger i Rally Portugal som främsta merit. Redan 2017 gjorde Mads ett inhopp som gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia under finalen på Mantorp Park. Han stortrivdes då och ser nu fram mot en spännande comeback.
– Jättekul att vara tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia och att dessutom få tävla på hemmaplan igen, säger Østberg.
– Startfältet i serien känns ännu starkare 2019 så det blir en rejäl utmaning. Något som jag verkligen ser fram emot.

Helgens gästspel är första gången Mads sitter bakom ratten i en Porsche 911 GT3 Cup sedan inhoppet för två år sedan. Det blir en brant inlärningskurva för norrmannen.
– Vi är väldigt glada över att ha Mads Østberg tillbaka med oss i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han är en av norsk bilsports största förartalanger de senaste tio åren. Det är alltid kul att se honom tävla, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige, och fortsätter:
– Mästerskapet är inne i ett mycket intensivt skede. Deltävlingarna på Rudskogen i helgen får en direkt inverkan på mästerskapsställningen inför säsongsfinalen på Mantorp Park den 5 oktober.