Lukas Sundahl tog säsongens första seger

30 juni 2023, 22:43

Det dröjde fem race, men nu är Lukas Sundahl återigen en vinnare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I fredagens andra heat på Drivecenter Arena slog nämligen den regerande mästaren till och vann sitt första race för säsongen. Sundahl triumferade före Marcus Annervi och Emil Persson.

Lukas Sundahl stod ensam i första startled. Saknades gjorde nämligen Ola Nilsson vars bil inte hann repareras efter incidenten i dagens första race.
Från sitt gynnsamma utgångsläge fick Sundahl en bra start och kunde enkelt ta täten i racet. Han skaffade sig en lucka och släppte efter det ingen nära sig.
– Det var ett jättebra race som blev precis som jag önskat mig, sa Sundahl som tack vare segern nu leder mästerskapet med 19 poäng före Hampus Ericsson, som efter segern i race ett fick nöja sig med femte plats i det andra.
Ericsson uppvaktade Linus Lundqvist genom hela racet, men lyckades aldrig ta sig förbi.

Med sig på prispallen fick Sundahl Marcus Annervi och Emil Persson. Den sistnämnde fick en kanonstart från femte ruta, passerade bland annat Annervi och var uppe på andra plats redan i den första kurvan. Annervi kontrade emellertid och tog tillbaka positionen närmast bakom Sundahl i kurva två.
– Det var nog den bästa starten jag gjort i en Porsche, men jag kom lite för fort in i kurva två och kunde inte hålla Annervi bakom mig, sa Persson.
– Skönt att kunna slå tillbaka, konstaterade en leende Annervi, som avancerat till tredje plats i mästerskapet.

Bakom toppkvintetten gjorde Oscar Löfqvist sitt bästa race hittills i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Förutom att han noterades för personbästa med sin sjätteplats totalt så tog han sin första seger i Pro Am-klassen.
– Skitroligt! Det var verkligen på tiden, log Löfqvist som genom hela racet gick en tuff men ärlig fight med Hannes Morin.
Tvåa i Pro Am blev Albin Wärnelöv och trea Kjelle Lejonkrans. Christoffer Bergström låg länge tvåa, men tappade mark i en duell med Gustav Bergström på ett av de sista varven.