Lukas Sundahl snabbast i tätt genrep på Gelleråsen Arena

24 april 2024, 18:49

Förra säsongen fick Lukas Sundahl nöja sig med andra plats i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nu är han ute efter revansch och genrepet, mästerskapets roll-out på Gelleråsen Arena i Karlskoga 23-24 april, gav tydliga besked om att den femfaldige mästaren är i form. Smålänningen, som tävlar för Micke Kågered Racing, noterades för bästa varvtid under de två testdagarna och skuggades närmast av Fragus Motorsport-duon Daniel Roos och William Siverholm.

Premiären i Porsche Carrera Cup 2024 närmar sig med stormsteg. 3-4 maj ska de första segrarna i årets mästerskap fördelas på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Som uppladdning samlades team och förare för ett genrep på Gelleråsen Arena i Karlskoga 23-24 april. I omväxlande väder kördes totalt sju testpass vilken gav en liten fingervisning om styrkeförhållandena inför årets första deltävling.

Lukas Sundahl noterades för sin bästa tid, 1.03,490, redan på tisdagen. Varken han själv eller någon annan lyckades slå den dagen därpå. Både Daniel Roos och William Siverholm gjorde emellertid ett tappert försök på nya däck i det avslutande passet. Båda förbättrade sig, men till Sundahl nådde de inte. I tid räknat var Roos 0,108 bakom, Siverholm 0,268.

Faktum är att det tidsmässigt var mycket jämnt mellan merparten av förarna. De elva främsta var inom sekunden från Sundahls tid.

– Jag är nöjd med vad vi presterat under de här två dagarna. Jämfört med avslutningen i fjol har vi hittat en hel del i inställningarna på bilen som vi är belåtna med, sa Sundahl.

Roos var också nöjd och det samma gällde för Siverholm, regerande Sprint Challenge-mästaren som i år tagit klivet till Porsche Carrera Cup.

Bakom topptrion hade Marcus Annervi fjärde bästa tid och femma var fyrfaldige STCC-mästaren Robert Dahlgren, som ska göra inhopp i mästerskapet under säsongen.

Gustav Bergström, som bara körde tisdagens tester, hade sjätte bästa varvtid och han följdes i sin tur av Oscar Löfquist, som var snabbast av förarna i Pro Am-klassen.

Roll-out Porsche Carrera Cup Scandinavia

Gelleråsen Arena 23-24 april

1) Lukas Sundahl, Micke Kågered Racing, 1.03,490

2) Daniel Roos, Fragus Motorsport, + 0,108

3) William Siverholm, Fragus Motorsport, + 0,268

4) Marcus Annervi, M3G Motorsport, + 0,328

5) Robert Dahlgren, Porsche Experience Racing, 0,385

6) Gustav Bergström, M3G Motorsport, + 0,486

7) Oscar Löfquist (AM), Kjellin Motorsports, 0,546

8) Gustav Krogh, Mtech Competition, 0,596

9) Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Porsche Experience Racing, + 0,737

10) Axel Bengtsson, Mtech Competition, + 0,809

11) Kjelle Lejonkrans (AM), Micke Kågered Racing, + 0,934

12) Albin Wärnmelöv (AM), Micke Kågered Racing, + 1,007