Lukas Sundahl kör Porsche Mobil 1 Supercup på Zandvoort

26 augusti 2022, 16:34

Lukas Sundahl, fyrfaldig mästerskapsvinnare av Porsche Carrera Cup Scandinavia, gör inhopp i Porsche Mobil 1 Supercup. Sundahl kommer till start för Fragus Motorsport på Circuit Zandvoort 2-4 september.

Lukas Sundahl leder Porsche Carrera Cup Scandinavia och har därmed vittring på sin femte mästerskapsseger. Helgen 2-4 september gör han gemensam sak med två av sina tuffaste konkurrenter, Edvin Hellsten och Pontus Fredricsson. Trion representerar då gemensamt Fragus Motorsport och Porsche Carrera Cup Scandinavia i Porsche Mobil 1 Supercup på Zandvoort.

Fragus Motorsport, ett av de ledande teamen i Porsche Carrera Cup Scandinavia, har under säsongen kört två deltävlingar av Porsche Mobil 1 Supercup. Inför den sjunde deltävlingen har teamet tillsammans med Porsche Sverige skapat förutsättningar för att bjuda in den fyrfaldige mästerskapsvinnaren Lukas Sundahl som tredje förare i teamet.
– Startfältet i Porsche Carrera Cup Scandinavia håller hög klass och jag har fått kämpa hårt för varje delseger och mästerskapsvinst, säger Lukas Sundahl.
– Men att tillsammans med Fragus Motorsport få chansen att mäta mig med världseliten på en bana som Zandvoort är ändå något jag ser fram mot lite extra.

Porsche Mobil 1 Supercup körs på samma banor som Formel 1, de mest utmanande tävlingsarenorna i Europa, under åtta av årets Grand Prix-helger. Racingserien använder den senaste generationen av Porsche 911 GT3 Cup. Samma tävlingsbil som debuterade i Porsche Carrera Cup Scandinavia i år.
– Det är fantastiskt att ha en fyrfaldig mästerskapsvinnare som Lukas Sundahl med som en av de tävlande. Hans deltagande ligger helt i linje med vår strategi, att ge de bästa förarna i Porsches nationella entypsmästerskap chansen att ta nästa steg i sin karriär. Jag önskar Lukas all lycka till i hans inhopp i Porsche Mobil 1 Supercup på Zandvoort, säger Oliver Schwab, Project Manager för Porsche Mobil 1 Supercup hos Porsche Motorsport.

Porsche Mobil 1 Supercup på Circuit Zandvoort går att se live på streamingplattformen Viaplay och på V Sport Motor. Sändningarna börjar söndag 4 september kl 12:00.