Lukas Sundahl har gjort Scandinavian Raceway till sin

02 maj 2024, 14:23

Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder säsongen på Scandinavian Raceway 3-4 maj. Den tidigare Formel 1 banan i Anderstorp har gästats av det skandinaviska Porschemästerskapet många gånger och sedan 2015 har den haft en given plats i kalendern. Totalt har 29 race avgjorts på anläggningen.

2017 körde Lukas Sundahl till sig sin första seger på Scandinavian Raceway. Efter den triumfen har smålänningen gjort banan till sin. Eller vad säsong om 12 segrar och sex andraplatser i de 19 senaste racen! Magiska rekordsiffror.

Statistiskt finns det ingen annan förare som ens är i närheten av den femfaldige Carrera Cup-mästarens facit i Anderstorp. Sundahl har tio segrar och tolv pallplatser mer än någon annan.

Och ändå har Växjösonen, som från och med i år tävlar för Anderstorp RC, alltid hävdat att ”hemmabanan” inte varit hans favorit.

Flest segrar i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Scandinavian Raceway

12: Lukas Sundahl

2: Fredrik Ros, Johan Kristoffersson, Alx Danielsson.

1: Pontus Fredricsson, Hampus Ericsson, Edvin Hellsten, Oscar Palm, Stefan Söderberg, Fredrik Larsson, Hugo Andersson, Ola Nilsson, Edward Sandström, Philip Morin, Felix Rosenqvist.

Flest pallplatser

19: Lukas Sundahl

7: Hampus Ericsson

4: Oscar Palm, Pontus Fredricsson.

3: Fredrik Ros, Edvin Hellsten, Ola Nilsson