Lejonkrans ny i Fragus Motorsport som kommer till finalen med fem bilar

27 september 2021, 17:10

Fragus Motorsport kommer till den sista deltävlingen på Mantorp Park 1-2 oktober med fem (!) bilar. Jämte Hampus Ericsson, Emil Persson, Hampus Hedin och Pontus Fredricsson, som gör comeback efter att ha stått över Karlskoga och Rudskogen, kommer nämligen Kjelle Lejonkrans att debutera i mästerskapet. För 47-åringen från Kumla, som köpt en Porsche 911 GT3 Cup (991 II) från PFI Racing, blir finaltävlingen i Östergötland startskottet på en satsning i Porsche Approved Cup 2022.

– Det stämmer. Jag förverkligar en dröm som jag haft ända sedan 2006 då jag faktiskt var på väg in i Porsche Carrera Cup. Men den gången kom annat emellan och tiden räckte tyvärr inte till, säger Lejonkrans som före 2006 körde långlopp i SLC och genomförde i två 24-timmars på Nürburgring.
– Men efter 2006 hade jag ett elva år långt racinguppehåll innan jag började tävla i Legends där det gått ganska bra för mig, säger han blygsamt.

Tanken på att förverkliga den gamla drömmen om en start i Porsche Carrera Cup Scandinavia fick Lejonkrans när han i juni månad gjorde ett inhopp i Race Team Gelleråsens Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport i samband med premiären i GT4 Scandinavia på Drivecenter Arena i Fällfors.
Tillsammans med Patrik Skoog nådde Lejonkrans fina framgångar i AM/AM-klassen där duon följde upp en andraplats i det första heatet med en seger i det andra.
Tävlingen i Norrland blev början på vad vi i dag ser resultatet av – Porsche Carrera Cup-debut på Mantorp Park kommande helg och en satsning på hela mästerskapet 2022.
– Jag fick blodad tand, berättade för Patrik att jag var sugen på Carrera Cup och han erbjöd mig att provköra deras GT3 Cup-bil i samband med en trackday på Gelleråsen Arena. Det var tre veckor sedan, så allt har gått fort.

Helgen som gick testade Lejonkrans bilen igen, återigen på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga.
– Det känns över förväntan och jag trivs med bilen. I debuten på Mantorp Park är ambitionen att försöka vara en så stark utmanare som möjligt i Masters Cup. Förhoppningsvis kan jag vara med och slåss om en pallplats, säger Lejonkrans och tillägger:
– Det ska bli otroligt kul, men träning är en sak och tävling en annan. Det blir självklart något helt annat att ge sig in i ett startfält med en massa andra bilar.
Lejonkrans är mycket tacksam över att Fragus Motorsport öppnat en dörr för honom.
– Det betyder att jag kommer att få den uppbackning jag behöver, säger han och avslöjar samtidigt att tanken är att samarbetet mellan honom och toppteamet ska få en fortsättning även bästa år.

Kjelle Lejonkrans är från Kumla som är känt för att fostra riktigt duktiga racerförare. Marcus Ericsson, Fredrik Ekblom och Hampus Ericsson kommer alla från racingorten i Närke.
– I mitt fall är det nog lite för sent, säger han och skrattar när vi påstår att hans ursprung gör att han har en del att leva upp till.
– Är man som jag 47 år och har passerat bäst-före-datum så får man nog försöka göra det här till en gentlemannagrej. Men det ska bli sjukt kul.