Knutsson och Bergström samarbetar i teammästerskapet

11 maj 2023, 18:43

WestCoast Racing och Pampas Racing gör gemensam sak i Porsche Carrera Cup Scandinavias teammästerskap. Under namnet WCR Pampas Racing kommer Robin Knutsson och Christoffer Bergström att utmana de övriga teamen i mästerskapet.

Det var i samband med roll outen på Mantorp Park för tre veckor sedan som idén till ett samarbete väcktes. Bergström och WestCoast Racings teamchef, Dick Jönsson Wigroth, pratade ihop sig och under torsdagens testdag inför premiären på Scandinavian Racing i Anderstorp blev samarbetet officiellt.
– Eftersom vi båda är enbilsteam tyckte vi att det kunde vara kul att göra något ihop, säger Bergström som tidigare varit inblandad i ett liknande samarbete med lyckat resultat.
2021 deltog Pampas Racing i teammästerskapet tillsammans med Sundahl Racing. Det blev succé. Bergström vann Porsche Approved Cup, Lukas Sundahl Porsche Carrera Cup och tillsammans segrade de i teammästerskapet. Under namnet Sundahl Pampas Racing.
– Det här samarbetet blir något djupare än att vi bara deltar i teammästerskapet under gemensamt namn. Våra team och jag och Robin ska självklart försöka lära av varandra och dra nytta av varandra. Det här kan bli skitbra, konstaterar Bergström.
Robin Knutsson ser också fram emot satsningen och samarbetet.
– Det ska bli roligt att fightas i teammästerskapet också. Det ger en extra krydda, det blir lite mer att tävla om, säger Knutsson, som faktiskt inledde samarbetet med sin nya teamkompis med att be om ursäkt för en incident från i fjol.