Knutsson nära pallen i succéartad säsongsavslutning på Hockenheim Ring

11 oktober 2022, 11:45

Robin Knutsson övertygade verkligen när han satte punkt för säsongen 2022 genom att gästspela i Porsche Carrera Cup Benelux. I mästerskapets säsongsfinal inför storpublik på Hockenheim Ring i Tyskland slutade WestCoast Racing-föraren på en imponerande femte respektive fjärde plats i sin internationella racingdebut.

– Vi lämnar helgen med ett kvitto att vi har hittat väldigt bra fart senaste månaden och att vi är påväg i rätt riktning. Det ger väldigt mycket motivation att jobba ännu hårdare och hålla uppe momentum till nästa år. Väldigt tacksam över teamets arbete i år och att de tror på mig som förare. Det börjar ge utdelning och jag tror att vi kommer bli farliga till 2023 om vi fortsätter så här, säger Knutsson.

Under de inledande testerna så förbättrade sig Knutsson stadigt och lyckades kvala in som femma, endast åtta tiondelar ifrån pole, till det första racet.
– Vi kom hit utan några förhoppningar eller mål och tanken var väl mest att lära sig så mycket som möjligt. Det var en stor utmaning att anpassa sig så snabbt som möjligt när vi bara hade två träningar innan kvalet på en helt ny bana. Jag hittade dock rytmen snabbt och hade bra fart. Man vill ju alltid vara snabbast men att vi skulle få kämpa i toppen mot dessa riktigt duktiga förare på en bana jag aldrig kört på innan hade nog ingen riktigt räknat med, säger Knutsson om farten han visade i kvalet.

I lördagens race lyckades Knutsson hålla sin femteplats från starten ut på första varvet. Tempot var högt under hela racet och Knutsson lyckades hålla sin placering under 19 varv till mål.
Söndagens race, som Knutsson återigen startade som femma, blev mer händelserikt.
– Race två var lite svårare. Jag lyckades ta en placering på andra varvet och hade ett litet tåg med bilar bakom mig i stort sett hela racet. Jag blev träffad på sidan med några få varv kvar och fick sned styrning av kontakten. På något sätt lyckades jag ändå hålla konkurrenterna bakom mig, trots att det blev svårkört. Sista varven kändes som evigheter men vi fightade oss igenom det, säger Knutsson om det andra racet där han alltså slutade fyra.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth var självklart nöjd med säsongsavslutningen.

– Vi har haft en positiv utveckling sedan Rudskogen med små framsteg hela tiden.  Robin har jobbat lugnt och metodiskt, tagit till sig av coaching och lyckats omsätta det i fart. Det har även varit en bekräftelse för teamet att vi jobbar åt rätt håll nu när vi avslutar med årets, vid sidan som pallplatsen i Skellefteå, bästa tävlingshelg, säger Jönsson Wigroth.