Kickoff i Åre för Porsche Driver Development Programme 2020

07 februari 2020, 09:56

Porsche Carrera Cup Scandinavias förarutvecklingsprogram Driver Development Programme har inlett säsong två med kickoff i Åre. Under ledning av professionella instruktörer ska programmets sex utvalda förare lägga grunden för det utvecklingsarbete som kommer att fortgå hela säsongen. På schemat i Jämtland står bland annat avancerad bilkörning på is, e-learning, föreläsningar och längdskidåkning.

Porsche Carrera Cup Scandinavia är Skandinaviens ledande racingserie med 14 deltävlingar under sju tävlingshelger i Sverige och Norge varje år. Ett mästerskap för elitförare som erbjuder en naturlig språngbräda mot en internationell racingkarriär.

2019 grundade Porsche Sverige elitsatsningen Driver Development Programme. Ett omfattande förarutvecklingsprogram under Carrera Cup som coachar nästa generation toppförare. Ambitionen är att hitta unga talanger som har kapaciteten att vinna Porsche Motorsport Junior Programme Shoot–out. Samt kan gå vidare till en framgångsrik internationell karriär i Porsche Mobil1 Supercup.

Just nu pågår kickoff inför Driver Development Programme 2020 i Åre där Porsche Motorsport och ett team av professionella instruktörer möter årets förare. Under tre intensiva träningsdagar med avancerad bilkörning på is, e-learning, föreläsningar och längdskidåkning läggs grunden för det utvecklingsarbete som fortlöper hela den kommande racingsäsongen.

– Vi vill skapa professionella förare som håller internationell toppklass och då räcker det inte längre med att bara vara snabb på banan, säger Thomas Johansson, Sporting Director på Porsche Carrera Cup Scandinavia. Racing handlar om att optimera allt. Det är det som är kärnan i allt inom Driver Development Programme.

Förarna i Driver Development Programme tränas av välrenommerade coacher med mångårig erfarenhet och framgång inom respektive kompetensområde. Redan under programmets första säsong uppnåddes en av huvudmålsättningarna genom Robin Hansson och Pontus Fredricsson som i år kör Porsche Mobil 1 Supercup jämte satsningen på seger i Carrera Cup Scandinavia. Från säsongen 2021 har Thomas Johanssons DDP-team även seger i Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out som övergripande mål.

– Vi har byggt ett fantastiskt team som kommer att jobba hårt med våra utvalda förare under året. Målsättningen är tydlig och deltagarna coachas professionellt inom fysisk träning och diet, körteknik, medieträning, teknisk feedback och dataanalys samt personlig träning. Resten är upp till grabbarna!

Driver Development Programme 2020

Förare
Edvin Hellsten
Emil Heyerdahl
Hampus Ericsson
Hugo Andersson
Hugo Nerman
Pontus Fredricsson

Instruktörer
Körteknik: Björn Wirdheim
Personlig träning: Thomas Fogdö
Medieträning: Fredrik Huldt
Teknik och dataanalys: Marcus Fasth
Fysisk träning och diet: TBC