Karlsson siktar högt när målgång kan räcka för guld i Pro Am

20 september 2023, 12:31

Det är guldläge för Mikael Karlsson när Pro Am-klassen ska avgöras i finalen på Mantorp Park. Med 33 poängs ledning behöver han ”bara” köra till sig 21 i finalheaten för att säkra titeln. – Kommer jag bara i mål i båda racen så borde det väl vara klart, säger Karlsson.

Mikael Karlsson, som tävlar för Micke Kågered Racing, har dominerat premiärupplagan av Pro Am-klassen från start. Med tre klassegrar i de fyra första racen kopplade han grepp om mästerskapstiteln och i halvtid hade han kört till sig en ledning på 49 poäng.

Andra halvan av säsongen har inte varit lika lyckosam för 51-åringen från Karlskoga, men med 33 poängs försprång är han storfavorit till titeln inför avgörandet i Östergötland.
Teamkompisen Lukas Sundahl leder Porsche Carrera Cup och Micke Kågered Racing toppar dessutom teammästerskapet.
– Det är klart att vi går för det. Vi vill ta en trippel i Micke Kågered Racing, säger Karlsson vars mål i första hand ändå inte varit att vinna Pro Am.
– Nej, jag har hela tiden fokuserat på att vara så högt upp som möjligt totalt i mästerskapet.
– För mig har det alltid handlat om att vara värst och snabbast. Någon gång kanske man får räkna med att man inte kan vara det, men där är jag absolut inne ännu. Det är jag för ung för, tillägger han och skrattar gott.

Mikael Karlssons bästa totalplacering hittills i år är en sjundeplats från Fällfors. Den förbättrar han gärna i finalen.
– Det vore väl bra om jag kunde ta några steg upp på det, men det är tufft motstånd och först gäller det att avancera till Q2 i kvalet, säger värmlänningen som på meritlistan bland annat har ett NM- och SM-guld i Formel 3 från år 2000.

Bakom Mikael Karlsson är det fördel Kjelle Lejonkrans inför avslutningen på Mantorp Park. Han har 15 poängs försprång på tredjeplacerade Christoffer Bergström, som i sin tur bara är en enda poäng före Oscar Löfquist.
Chans att blanda sig i medaljstriden har även Albin Wärnelöv som har elva pinnar upp till Löfquist.