Kalendern för 2020 klar – Falkenberg tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia

11 oktober 2019, 13:04

Med en knapp veckas distans till årets finaltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia är det dags att börja ladda för nästa säsong. Kalendern, som omfattar sju deltävlingar, är redan klar och nyheten för året är att Porsche Carrera Cup Scandinavia återvänder till Falkenbergs Motorbana och Västkustloppet.

Lördagen den 5 oktober säkrade Lukas Sundahl i en Porsche 911 GT3 Cup (991 II) sin andra raka titel i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Under avslutningsfesten på Mantorp Park kunde smålänningen bland annat fira med Hugo Andersson och Lars-Bertil Rantzow, mästare i Porsche Approved Cup respektive Masters Cup.
Nu blickar trion, och alla andra förare i PCCS, framåt. Mot 2020 och den 17:e upplagan av mästerskapet.
Efter en test- och mediedag i Karlskoga 24 april inleder Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlingssäsongen på Ring Knutstorp 15-16 maj och avslutar den på Mantorp Park 2-3 oktober.
Däremellan tävlar PCCS på Rudskogen Motorsenter i Norge, Drivecenter Arena, Falkenbergs Motorbana och Gelleråsen Arena.

Stora investeringar
Falkenberg gör comeback i mästerskapet. Senast Porsche Carrera Cup körde Västkustloppet var 2017.
– Vi tycker det är kul att vara tillbaka i Falkenberg vars klassiska event alltid är bra och lockar mycket publik. Falkenbergs MK gör stora investeringar som bland annat syftar till att öka säkerheten och göra racingen bättre. Det är en viktig satsning på anläggningen som inte bara kommer att gynna oss utan även andra klasser, säger Thomas Johansson, Sporting Director för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Två besök i Norge
Eftersom Porsche Carrera Cup Scandinavia måste anpassa sig till Porsche Mobil 1 Supercup, som i sin tur styrs av Formel 1, har arbetet med att sätta en kalender för 2020 inte varit helt lätt.
– Men jag tycker att vi fått ihop det bra till slut. Förutom att återvända till Falkenberg och Västkustloppet fortsätter vi vårt goda samarbete med Ring Knutstorp, Drivecenter Arena, Gelleråsen Arena, Mantorp Park och Rudskogen Motorsenter. På banan i Norge genomför vi, precis som i år, två deltävlingar, en på våren och en på hösten.

Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer även 2020 att omfatta underkategorierna Porsche Approved Cup (991 I) och Masters Cup för förare över 40 år (991 II).

Porsche Carrera Cup Scandinavia
Kalender 2020

15-16 maj: Ring Knutstorp
29-30 maj: Rudskogen Motorsenter, Norge
12-13 juni: Drivecenter Arena
11-12 juli: Falkenbergs Motorbana
14-15 augusti: Gelleråsen Arena
11-12 september: Rudskogen Motorsenter, Norge
2-3 oktober: Mantorp Park

24 april: Test- och mediedag Gelleråsen Arena