Jan Magnussen och Porsche Danmark satsar på Porsche Carrera Cup Scandinavia

14 december 2021, 10:03

Med support från Porsche Danmark kommer den tidigare Formel 1-föraren och fyrfaldige Le Mans-vinnaren Jan Magnussen att köra tre deltävlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022.

Efter att ha deltagit som gästförare både 2020 och 2021 utökar Jan Magnussen sitt engagemang i mästerskapet och kör tre utvalde deltävlingar kommande säsong. Den meriterade dansken kommer att representera Mtech Competition i en Porsche 911 GT3 Cup (992) med startnummer 23.
– Jag ser verkligen fram emot att ställa upp i Porsche Carrera Cup Scandinavia för tredje säsongen i rad. Det är ett starkt mästerskap, som med sin höga, sportliga nivå och en hängiven fanskara imponerat på mig från start. Team och förare är av internationell klass och konkurrensen är stenhård, säger Magnussen och fortsätter:
– Samtidigt gläder jag mig över att få ta plats bakom ratten i helt nya 992-generationen av Porsche 911 GT3 Cup. Jag är bekant med Mtech Competition från tidigare deltävlingar. Det är ett skickligt team som jag ser fram emot att få möta igen. Jag har ännu inte haft möjlighet att prova bilen, men har redan kommit igång med simulatorträningen.

Jan Magnussen kommer att delta i följande tre deltävlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022:
• Scandinavian Raceway i Anderstorp 13-14 maj.
• Gelleråsen Arena, Karlskoga, 19-20 augusti.
• Rudskogen Motorsenter i Norge 16-17 september.
Han kommer också att medverka i mästerskapets officiella roll out på Mantorp Park 28-29 april.

Jan Magnussens deltagande i Porsche Carrera Cup Scandinavia sker med support från Porsche Danmark, som har stora förväntningar på det kommande motorsportåret.
– Vi är exalterade över att ett legendariskt toppnamn som Jan Magnusson kommer att representera Danmark i Nordens största märkesserie 2022, och vi hoppas att det vill öka det danska intresset för skandinaviska Porsche Carrera Cup. Insatsen ligger helt i linje med vårt DNA och vår ambition att vara närvarande i motorsporten, där vi redan har engagerat oss i esporten genom det officiella, danska mästerskapet i digital motorsport, Porsche Esports Carrera Cup Danmark. Men vi stöttar också den unge talangen Bastian Buus i tyska Carrera Cup. Med Jan Mangussen i Porsche Carrera Cup Scandinavia gasar vi nu på allvar både på de virtuella som de verkliga racerbanorna, säger Porsche Danmarks marknadschef Ann-Sophie Dam.