Intressanta nykomlingar med bra stöd

14 juli 2020, 13:12

Hampus Ericsson och Patrick Rundquist. Där har ni två mycket intressanta nykomlingar i den 17:e upplagan av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Medan Kumlasonen Ericsson tar steget från formelbil kommer Rundquist, som bor i Uppsala, till PCCS direkt från karting.

Hampus Ericsson kör för Mtech Competition där han bland annat får Magnus Öhman och Thomas Karlsson som teamkompisar.
– De har kört mästerskapet i många år och verkligen delat med sig av sin erfarenhet under försäsongstesterna, säger Hampus.
När mästerskapets samtliga förare samlades för testdag på Mantorp Park den 30 juni slog Ericsson lite överraskande till med tredje bästa varvtid.
– Kul att jag fick visa att jag har den här farten. Nu blir man ännu mer taggad att åka till premiären i Falkenberg, sa han då.

Kör fjolårets vinnarbil
Patrick Rundquist representerar Steber Racing där han får Hugo Andersson som teamkollega. Andersson gick precis samma väg som Rundquist för två säsonger sedan. Efter debutsäsongen blev Andersson i fjol mästare i Porsche Approved och det är Anderssons vinnarbil Rundquist nu tagit över.
Inför sin första säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia har Rundquist anlitat tidigare racingstjärnan Alx Danielsson som förarcoach.
– Han har lärt mig otroligt mycket och utan Alx hjälp hade jag inte utvecklats i den takt som jag gjort under våren och försommaren, säger Rundquist, som hoppas få lite konkurrens i Porsche Approved Cup senare under säsongen.
På grund av Coronapandemin och karantänsregler kommer nämligen inte hans norska klasskamrater, Roger Hermansen och Emil Heyerdahl, till premiären.

Bilder.
Foto: Micke Fransson, Jerker Johansson