I år kör utmanarna för guld i Masters Cup

15 juli 2020, 10:23

I fjol utmanade Magnus Öhman och Christoffer Bergström nestorn Lars-Bertil Rantzow om segern i Masters Cup, mästerskapet i mästerskapet för amatörförare över 40 år. I år är de heta titelkandidater i den regerande mästarens frånvaro.

Magnus Öhman och Christoffer Bergström får mångas tips i kampen om segern i Masters Cup. Själva siktar de också högt och medger villigt att mycket prestige står på spel. De var tvåa (Öhman) och trea (Bergström) i fjol. I år är båda ute efter titeln.

Öhman och Bergström har följts åt både i Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porschemästerskapet i Mellanöstern de senaste säsongerna. De har fightats om framskjutna placeringar i många race och inte sällan haft plåtkontakt. Visst har det hänt att de surnat till lite på varandra, men det har sällan suttit i speciellt länge. Båda kör för att vinna och i grunden gillar och respekterar de varandra.
– Christoffer är en tuff racer med starterna som speciell stryka, säger Öhman.
– Magnus har varit med länge och har en enorm erfarenhet, konstaterar Bergström.

Helt säkra på att få göra upp om Masters-titeln i lugn och ro ska de emellertid inte vara. Thomas Karlsson, teamkompis till Öhman i Mtech Competition, var snabbast i klassen under testdagen på Mantorp Park den 30 juni och vill gärna blanda sig i leken. Omtalade nykomlingen Prins Carl Philip blir en annan tuff utmanare liksom Krister Andero.