Hugo Andersson däckade konkurrenterna – tog sin första seger i Porsche Carrera Cup Scandinavia

19 september 2020, 12:42

När alla andra rullade ut till lördagens första race på regndäck valde Hugo Andersson slicks. Det var en chansning som gick hem. På upptorkande bana vann 18-åringen från Täby sitt första race någonsin i Porsche Carrera Cup Scandinavia. – Första varven var det lite skakis och jag tappade några platser, men sedan fungerade vårt däckval väldigt bra, konstaterade Andersson som vann racet före Lukas Sundahl och norrmannen Dennis Hauger.

Det var fuktigt både i luften och på banan inför starten på det andra racet under PCCS-tävlingen på Scaninavian Raceway. Därför valde elva av tolv förare regndäck. Bara Hugo Andersson chansade på slicks.
Från startruta fem tappade han ner till åttonde plats på det första varvet – och efter kontakt med prins Carl Philip var han nere på tionde plats vid nästa målpassering.
Men sedan började Steber Racings däckval för Hugo Andersson betala sig. Han passerade bil efter bil och på det sjätte varvet körde han om både Hampus Ericsson och Pontus Fredricsson och avancerade till tredje plats.
Efter att Edvin Hellsten åkt av, och i väntan på att hans bil skulle bärgas, kallades säkerhetsbil ut på banan. Fältet samlades ihop, vilket gav Hugo guldläge vid omstarten med bara några få varv kvar att köra.
Andersson utnyttjade situationen, höll sig kall och avancerade enkelt till täten.
– Jag har haft en lite trög start på säsongen, men nu börjar vi komma igång, säger Andersson, som var tvåa bakom Lukas Sundahl i fredagens race.

På lördag förmiddag var rollerna alltså de ombytta. Sundahl, som leder mästerskapet, blev tvåa och var ganska nöjd med det.
– Vi var etta av de som körde på regndäck. Med facit på hand skulle vi valt slicks, men det kändes dumt att chansa när alla andra runt omkring startade på regndäck, sa Lukas, som uppvaktades av gästföraren Dennis Hauger i slutet på heatet.
– Det känns som om jag har fart för att vara med och fightas om segern i race tre, sa formelbilstalangen från vårt västra grannland.

Bakom topptrion blev Pontus Fredricsson fyra. Pontus, som startade bredvid Lukas Sundahl i första startled, hade inte fart för en pallplats den här gången. Han avancerade visserligen från fjärde till andra plats direkt efter omstarten, men fick sedan se sig passerad av både Andersson och Hauger.

Femma blev Magnus Öhman som därmed vann Masters Cup. Klasstvåa blev gårdagens sensationsman, Krister Andero, och trea prins Carl Philip. Den sistnämnde hamnade utanför banan efter en sammanstötning med Hugo Andersson i början på racet, men från tolfte och sista position körde han upp sig starkt och passerade mållinjen som åttonde man.
Hampus Ericsson, som slogs om andraplatsen i fredagens race, men som tvingades bryta efter en kollision på det sista varvet, hade svårare med farten och fick nöja sig med sjätte plats. Läge för revansch i dagens andra race där 18-åringen från Kumla startar från pole position.

Resultat.
Race 2.

1. Hugo Andersson, Steber Racing, 28:40.397
2. Lukas Sundahl, Sundahl Racing, +3.718
3. Dennis Hauger (G), Mtech Competition, +4.282
4. Pontus Fredricsson, Fragus Motorsport, +8.005
5. Magnus Öhman (M), Mtech Competition, +8.226
6. Hampus Ericsson, Mtech Competition, +8.837
7. Krister Andero (M), Prido Racing, +9.756
8. Carl Philip Bernadotte (M), Mtech Competition, +11.921
9. Thomas Karlsson (M), Mtech Competition, +14.128
10. Patrick Rundquist, Steber Racing, +14.773
11. Hampus Hedin, Fragus Motorsport, +35.738
Edvin Hellsten, Nova Racing, bröt