Hellsten och Nova Racing har tagit sikte på pallen

12 augusti 2020, 10:32

Edvin Hellsten är årets uppstickare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Den 23-årige göteborgaren har svarat för flera topprestationer och blickar nu mot pallen i mästerskapet. Inför Kanonloppet på Gelleråsens Arena 14-15 augusti andas han och teamet, Nova Racing, stor optimism. – Om inget stör ut mig på Gelleråsen så kan första pallplatsen till och med komma redan till helgen, säger han.

Edvin Hellsten ser fram emot besöket i Karlskoga. Förra året har han ytterst lyckosam på banan strax utanför Karlskoga.
– Vi tog två vinster i Porsche Approved Cup och var supersnabba i kvalen på lite blött underlag. Gelleråsen är en rolig bana och jag tycker att jag kan den rätt bra, säger Edvin som den här säsongen tävlar i huvudklassen i en Porsche 911 GT3 Cup (991 II).

Stark säsongsstart
Edvin Hellsten och Nova Racing har övertygat stort hittills den här säsongen. Det finns mycket positivt att lyfta fram:
• Två fjärdeplatser i race.
• Avancemang till Q2 i båda deltävlingarna.
• Tredje bästa varvtid i det andra racet i såväl Falkenberg som Fällfors.
• Femma totalt i mästerskapet, bara två poäng från fjärdeplatsen.
– Men mest nöjd är jag nog med vår racefart. Racen är vår styrka, i dem kan vi vara med och slåss med toppen.
Edvin gör ingen hemlighet av att han efter den fina säsongsöppningen nu blickar mot pallen.
– Och den är inom räckhåll, det såg vi både i Falkenberg och i Fällfors. Det är absolut pallen som vi ska upp på och dit tror jag också att vi kommer att nå, säger Edvin och tillägger snabbt:
– Eller jag vet att vi kommer att lyckas med det. Om inget stör ut mig på Gelleråsen så kan första pallplatsen till och med komma redan till helgen.

Vill fram och uppåt
Edvin Hellsten och Nova Racing har definitivt den kapacitet som krävs. Hade det inte varit för Johan Kristoffersson, dubbelsegrande gästförare senast i Fällfors, så hade Edvin fått klivit upp på pallen redan då. Nu fick han nöja sig med fjärde plats bakom Kristoffersson, Robin Hansson och Pontus Fredricsson.
Att Edvin vill fram, och upp, råder det ingen som helst tvekan om, men han har samtidigt stor respekt för nivån på motståndet i mästerskapet.
– Lukas och Pontus har tävlat i klassen fem säsonger och Robin har kört hur mycket racerbil som helst, både i Porsche och i andra klasser. Sedan har vi Hampus Ericsson som är riktigt duktig fast han gör sin första säsong. Jag skulle säga att konkurrensen är stenhård, säger Edvin och fortsätter snabbt:
– Men vi ska ta dem, det ska vi göra.