Hellsten hoppas på snabb vändning efter misslyckad premiär

10 juni 2022, 11:53

Han siktade mot toppen, men efter en mindre lyckad inledning är han bara tionde man i tabellen och 30 poäng bakom ledande teamkompisen Hampus Ericsson. – Premiären i Anderstorp blev inte den start jag hade räknat med, säger en besviken Edvin Hellsten inför deltävlingen på Drivecenter Arena 17-18 juni.

Edvin Hellsten har varit trea i Porsche Carrera Cup Scandinavia de två senaste säsongerna. Att han vill förbättra den placeringen, och helst vinna mästerskapet, var därför en ganska given målsättning från göteborgarens sida inför den här säsongen.
Men första deltävlingen med nya teamet Fragus Motorsport slutade inte alls som Hellsten hade hoppats på. Från premiären på Scandinavian Raceway fick han nämligen bara med sig tio poäng efter en sjätteplats i race två. Det inledande heatet bröt han efter en kollision redan på det första varvet. Skadorna på bilen blev både omfattande och dyra.
– Jag har aldrig smällt min bil så här mycket tidigare, säger han och låter oss förstå att reparationen av bland annat vänster hjulupphängning både fram och bak grävde ett ganska stort hål i budgeten.
– Ingen rolig start varken bil- eller resultatmässigt. Nu hoppas vi på vändning och stabila och starka poäng i de kommande racen, tillägger han.

Krasch och noll poäng
Det ville sig inte riktigt från start i Småland för Edvin Hellsten. Nionde plats i Q1 var sämre än väntat och även kom han förbättrade sig till sjätte plats i Q2 var han långt ifrån nöjd efteråt.
– Vi hade otur med trafik i Q1 och även om vår placering i Q2 var bättre så fick vi aldrig riktigt ordning på bilen, säger han.
Från nionde ruta fick Hellsten en kanonstart i det första racet och försökte ta sig om framförvarande bil på innern i den första kurvan.
– Men föraren framför valde att stänga den luckan och jag fick väja in på gräset. När jag försökte bromsa där hände det inte mycket.
Hellsten for ut på banan och åkte rak in i Mikael Karlsson. Båda tvingades bryta.

Hoppas på vändning i Fällfors
På grund av de omfattande skadorna var det på håret att teamet skulle få ihop bilen till det andra racet. De lyckades, men någon set up hanns aldrig med. Ändå kunde Hellsten behålla min startposition genom heatet och ta målflagg som sexa.
Nu väntar Fällfors och tre race på Drivecenter Arena. Där vill Hellsten ta revansch.
– De gånger vi varit där har det gått helt okey. Första året körde jag Porsche Apoproved Cup och var tvåa och etta i klassen i de båda racen. 2020 ar jag sexa och fyra totalt. Vi får hoppas att det går bra nu också.