Här är finalbilarna i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia (3/4)

21 november 2019, 14:18

Grande Finale i den första upplagan av Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia närmar sig med stormsteg. På lördag, 23 november, ska tolv spelare göra upp om den första PECCS-titeln – och en prispott på totalt 100.000 kr. Finalen, som avgörs inför publik på Porsche Center Danderyd, livesänds på Viasat Motor och Viaplay, på Porsche Carrera Cup Scandinavias YouTube-kanal (https://bit.ly/2r8Kk4V ) och på Facebook kl 15.00-18.00. I dag presenteras tre nya finalbilar, alla med sin egen design och historia.

#99X
Det här är en hyllning till Porsche 99X Electric, den första Formula E-bilen i märkets historia. En framtidsorienterad racingbil med högteknologisk 800V-arkitektur. Även förarnamnet på bilen bär en tydlig smak av framtiden. Rasmus Lindh är en av de mest lovande racingtalangerna just nu och spås bli nästa svensk i Indycar. Rasmus ställde upp som gästförare i årets Carrera Cup-final med en 911 GT3 Cup i just den här färgsättningen. Den 23:e november är han en av stjärnorna i det VIP-race som arrangeras under finalen i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia på Porsche Center Danderyd.

#59
Startnumret ”59” var nytt för säsongen 2019 men är ändå ett av seriens mest omtalade. Bilen körs av den mest rutinerade föraren i Porsche Carrera Cup Scandinavia. L-B Rantzow är en av de snabbaste förarna i mästerskapet och samtidigt seriens högt aktade ålderman. Legendarisk för en näst intill omänsklig snabbhet i regn. 2019 är L-B Rantzow mästare i Masters Cup, en underkategori till Porsche Carrera Cup Scandinavia för förare över 40 år. Känner du till ”hemlisen” om startnumret på LB:s bil?

#39
Bakom startnummer 39 döljer sig inte bara den yngste svenske föraren i Porsche Carrera Cup Scandinavia utan en av de allra talangfullaste. Hugo Andersson är bara 17 år gammal och kan redan kalla sig mästare! Detta efter seger i årets upplaga av underkategorin Porsche Approved Cup. Hugo Andersson är dessutom en uppskattad medlem i Porsche Sveriges omfattande förarutvecklingsprogram, Porsche Carrera Cup Scandinavia Driver Development Programme.

#simracingpassion #pccs2019 #liverylovestory