Här är finalbilarna i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia (2/4)

20 november 2019, 08:21

Grande Finale i den första upplagan av Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia närmar sig med stormsteg. På lördag, 23 november, ska tolv spelare göra upp om den första PECCS-titeln – och en prispott på totalt 100.000 kr. Finalen, som avgörs inför publik på Porsche Center Danderyd, livesänds på Viasat Motor och Viaplay kl 15.00-18.00. I dag presenteras tre nya finalbilar, alla med sin egen design och historia.

#98
En delikat hyllning till segerbilen i Le Mans 24-timmars från 1998. Porsche 911 GT1-98 var en av racinghistoriens verkliga primadonnor och kördes till seger i den legendariska 24-timmarstävlingen av Laurent Aïello, Allan McNish och Stéphane Ortelli. Förarnamnet på hyllningsbilens vindruta är vårt ödmjuka tack till en väldigt speciell förare i Carrera Cup-historien. Johan Kristoffersson är trippel mästare i Porsche Carrera Cup Scandinavia: 2012, 2013 och 2015. Som bekant är Johan även dubbel världsmästare i rallycross.

#911
Klassiska VIP Guest Entry med startnummer 911 är kanske de mest kända gästbilarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia som har tävlats framgångsrikt av flera gästförare i absolut världsklass. Exempelvis årets Indycar Rookie Of The Year Felix Rosenqvist och WRC-stjärnan Andreas Mikkelsen. Förarnamnet på bilen kommer från Linus Lundqvist, mästaren i brittiska Formel 3 2018. En av de mest uppskattade gästförarna i Carrera Cup och en av de största racingtalangerna från Sverige de senaste åren.

#78
Denna mycket speciella gästbil från Porsche Carrera Cup Scandinavia i svart och guld hyllar en av Sveriges och världens mest saknade racinghjältar. F1-föraren Ronnie ”Super Swede” Peterson omkom tragiskt i en olycka vid starten av Italiens Grand Prix på Monza 1978. Förarnamnet på bilen kommer från 1984 års världsmästare i rally. Stig Blomqvist var nära vän med Ronnie och körde denna hyllningsbil på klassiska svenska Grand Prix-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp. Detta för att högtidlighålla minnet av Ronnie, 40 år efter hans död. Ronnies dotter Nina Kennedy fanns på plats på ”Mossen”. Hon fick se de klassiska färgerna från en av hennes fars mest kända bilar komma till liv.

#liverylovestory #simracingpassion #pccs2019