Hansson om Lindland till seger i race ett

18 augusti 2019, 12:53

Robin Hansson vann det inledande racet i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen Arena. Han triumferade före Roar Lindland och Lukas Sundahl. Lars-Bertil Rantzow vann Masters Cup och Edvin Hellsten segrade i Porsche Approved Cup.

Lindland tog starten före Hansson och Sundahl, men racet avbröts redan på det första varvet efter en krasch i den första kurvan. Roger Hermansen bedömdes som vållande och uteslöts. Magnus Öhman, Thomas Karlsson och Patrik Skoog tvingades alla bryta till följd av de skador deras bilar fick. Även Fredrik Ros drabbades, men kunde fullfölja racet – som 17:e man.

Redan på det första varvet efter omstarten tog sig Robin Hansson om Roar Lindland i den skarpa hårnålskurvan. Efter det styrde Hansson mot en säker seger.
– Jag fick en bra start, men den var inte tillräckligt bra för att jag skulle kunna ta mig om Roar då. Några varv senare gjorde han ett misstag och jag kunde överta ledningen, sa en samlad Hansson.
Efter Hansson försökte mästerskapsledande Lukas Sundahl också ta sig om den rutinerade norrmannen, som emellertid gjorde sig bred och täppte igen alla tänkbara luckor.
– Jag hade bättre fart än Roar, men det räckte inte för att jag skulle kunna ta mig förbi, konstaterade en besviken Sundahl.

Topptrion skuggades av Pontus Fredricsson över mållinjen. Fredricsson, som inledde racet från åttonde ruta, var uppe på fjärde plats redan efter ett varv. Hugo Nerman utmanade en bit in i racet, men kanade av och tappade till sjätte plats. Stabil femma blev Anton Marklund.
Lars-Bertil Rantzow blev sjua och var med den placeringen främste förare i Masters Cup där åttondeplacerade Christoffer Bergström blev tvåa. Den sistnämnde var inblandad i en situation i vilken gästföraren Jacques Villeneuve hamnade utanför banan. Tävlingsledningen friade Bergström och Villeneuve fick nöja sig med 16:e plats.
Inte heller den andre gästföraren, Prins Carl Philip, hade någon lycka med sig. Han tvingades i depå redan på det sjätte varvet och fick bryta med skador på bilen, troligtvis även de ett resultat av startkraschen.

I Porsche Approved Cup segrade kvalsensationen Edvin Hellsten. Han blev nionde man, två placeringar före mästerskapsledande Hugo Andersson. Tredje plats i Porsche Approved Cup blev det för Emil Heyerdahl, som slutade på tolfte plats totalt.

En stark prestation lite i det tysta svarade Ole William Nærsnes för. Efter en bestraffning, som innebar sista startposition, lyckades han avancera ända till tionde plats.