Hansson från start till mål i första racet i Fällfors

15 juni 2019, 17:43

Göteborgaren Robin Hansson vann det första racet i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Drivecenter Arena i Fällfors. Han tog starten från pole position och gav sedan inte konkurrenterna en chans. Mästerskapsledande Lukas Sundahl var tvåa och Hanssons teamkompis i Fragus Motorsport, Pontus Fredricsson, tog målflagg som trea. I Masters Cup tog Christoffer Bergström sin första seger och i Porsche Approved Cup segrade Fredrik Ros

Robin Hansson var säkerheten själv i det inledande racet när Skandinaviens längsta racingbana, 4,2 km långa Drivecenter Arena, invigdes under lördagen.
– Ett stabilt race från min sida och en viktig seger i kampen om mästerskapet. Jag tog in några poäng på Lukas Sundahl, sa Hansson, som på begagnade däck tog bonuspoängen för snabbaste varvtid.
Lukas Sundahl körde racet på helt nya däck, men trots det kunde han inte hota Hansson utan fick nöja sig med andra plats.
– Vi gjorde bort oss lite med däcktrycket, sa en besviken Sundahl.

Tredjeplacerade Pontis Fredricsson var desto gladare. Han startade från ruta fyra, men tog sig om Hugo Nerman redan i starten.
– Jag fick till en raketstart, log Fredricsson, som emellertid fick kämpa för att behålla sin position en bit in i racet.
Nerman, som jagar sin första pallplats i Porsche Carrera Cup, försökte verkligen, men Fredricsson höll undan.

Roar Lindland startade femma och var även femma i mål sedan han bland annat varit av en gång.
– Jag hade inte riktigt det rätta tempot i bilen och efter att jag hade varit av hamnade jag lite i ingenmansland. Vi får ta nya tag i det andra heatet då vi startar från ruta två, sa norrmannen.

Bakom Lindland blev Christoffer Bergström sexa och tog därmed sin försa seger i Masters Cup för förare över 40 år.
– En seger som betydde mycket för mig med tanke på hur det gick i Anderstorp, sa Bergström.
I Småland blev han utesluten i kvalet och fick starta långt bak, men svarade för två imponerande uppkörningar.
– Nu kvalade vi till oss en sjundeplats och lyckades förbättra den placeringen i racet. Det kändes bra.
Bergström och Paul Blomqvist bjöd publiken på en fin duell där de bytte position ett par gånger. Blomqvist slutade sjua vilket är hans bästa placering hittills i PCCS.

Lars-Bertil Rantzow och Magnus Öhman tog målflagg som åtta och nionde förare och var därmed tvåa och trea i Masters Cup. På tionde plats slutade Fredrik Ros som därmed tog fullpoängaren i Porsche Approved Cup före Edvin Hellsten (11) och Hugo Andersson (14).
– Kul med en seger igen, men det var långt ifrån ett perfekt race. Faktum är att jag gjorde mig skyldig till flera misstag, men jag bet ihop och fick en lucka till Hellsten, sa Ros bland annat.

Hampus Ericsson, helgens förare i Porsche Sveriges gästbil, gjorde ett bra race och avancerade från 17:e till 12:e plats. Ericsson hade otur i kvalet där han körde punktering.

Kl 20.50 avgörs det andra av lördagens båda race på Drivecenter Arena. Pontus Fredricsson startar från pole position med Roar Lindland bredvid sig i första startled. I det andra återfinns Hugo Nerman och Lars-Bertil Rantzow.
Robin Hansson och Lukas Sundahl, som tvingades avstå Q2, startar från sjunde respektive åttonde ruta.
– Jag tror att jag kan avancera till andra plats och att Pontus vinner, säger Hansson.