Hampus Ericsson byter team och siktar mot toppen i Porsche Carrera Cup Scandinavia

10 mars 2021, 14:58

Hampus Ericsson är klar för en fortsättning i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Kumlasonens satsning kommer att ske i samarbete med Fragus Motorsport och målsättningen är hög. – Jag hoppas att kunna vara med och slåss om titeln 2021, säger Hampus.

Hampus Ericsson var årets nykomling i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020. Med Mtech Competitions hjälp imponerade 18-åringen i kvalen och med aggressiv inställning konkurrerade han ofta om de främsta startpositionerna i racen.
I mästerskapstabellen slutade Hampus på en femte plats. Inför finaltävlingen på Ring Knutstorp fanns fortfarande chansen för honom att knipa en tredjeplats i tabellen.

– Jag visste att min debutsäsong i mästerskapet skulle bli tuff. Att vänja sig vid en ny typ av bil, nya banor och knivskarp konkurrens på förarsidan var ingen lek. Jag hade jättestor support och hjälp av mitt team Mtech, som med sin stora erfarenhet gjorde allt i sin makt för att hjälpa mig. Jag vill också framföra ett stort tack till mina förarkompisar Thomas Karlsson och Magnus Öhman som var mycket generösa med att hjälpa och pusha mig under hela säsongen. Sammantaget så lärde jag mig mycket. Framförallt att jag måste bli jämnare och att göra färre misstag om jag skall klara att vara med i topp, säger Hampus.

Johan Skyllkvist, Team Manager i Fragus Motorsport, ser fram mot att få jobba med Hampus Ericsson i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Vi tycker det skall bli fantastiskt kul att få Hampus i vårt team 2021. Han är fortfarande ung, har en hög ambition att kriga i toppen av mästerskapet, och att i förlängningen nå en professionell status som raceförare. Vi kommer försöka hjälpa honom att förverkliga sina drömmar.

Entusiasmen är ömsesidig. Hampus ser fram mot ett framgångsrikt samarbete med Fragus Motorsport.
– Det känns som att Fragus Motorsport är ett proffsigt gäng som bildar ett starkt team. Det såg man inte minst förra året då Robin Hansson och Pontus Fredricsson var väldigt snabba och var i topp. Jag har redan börjat lära känna min kommande ingenjör Andreas, och det känns som att vi kommer att klicka.

Fragus Motorsport är baserat i Karlskoga och har ett nära samarbete med Gelleråsen Arena.

Fakta Hampus Ericsson
Född: 14 Mars 2002
Hemort: Kumla
Klubb: SMK Örebro
Team: Fragus Motorsport
Bil: Porsche 911 GT3 Cup (991 II)

Carrera Cup-historik
2020: Femma i mästerskapet.
2019: Gästförare i en deltävling.

Bilder.
Foto: Micke Fransson