Fullt fokus på Porsche Carrera Cup Scandinavia för Fragus Motorsport

24 juni 2020, 12:14

3-5 juli inleds Porsche Mobil 1 Supercup på Red Bull Ring i Österrike. Men det kommer att blir en premiär utan det svenska toppteamet Fragus Motorsport. – Vi har tagit beslut att kliva av Supercupen på grund av rådande situation med Civid-19 och fokuserar på Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger teamägaren Lasse Hansson.

Fragus Motorsport planerade för en historisk dubbel den här säsongen. Teamet hade för avsikt att delta både i Porsche Mobil 1 Supercup och Porsche Carrera Cup Scandinavia med förarna Robin Hansson och Pontus Fredricsson. En unik satsning vars ena del nu inte blir av.

En intensiv kalender med åtta deltävlingar på två månader, resor, smittorisk, karantänsregler, tester, rekommendationer från UD, personer i riskgrupp i teamet, försäkringsfrågor, vård… Det är otroligt många saker som lett fram till Fragus Motorsports beslut.

– Vi hade att välja på att åka knappt en halv serie utomlands eller att fokusera på att göra ett helt mästerskap här hemma och se till att vidmakthålla ett bra startfält i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Valet var inte svårt, säger Hansson, som emellertid inte helt utesluter en eller ett par starter i Supercupen den här säsongen.

De två sista deltävlingarna, Spa och Monza, har Fragus Motorsport ännu inte helt stängt dörren till.

– Nej, det har vi väl inte gjort, men som det ser ut just nu kör vi inte heller de tävlingarna. Men vi lever i en föränderlig värld så vi får se.

 

Självklart känner alla i Fragus Motorsport en besvikelse över att årets satsning på Porsche Mobil 1 Supercup inte blir av.

– Hur det blir 2021 får vi ta ställning när den här säsongen är över. Vi får se vad som händer med en andra våg, hur de olika regeringarna hanterar sin interna smittspridning, hur det ser ut på sponsorsidan, hur Supercupen har hanterat den här säsongen osv. Det är många pusselbitar man får titta på och väga in. När vi får veta vad som gäller för nästa år så tar vi det därifrån.

 

Med Supercupen satt på paus fokuserar Fragus Motorsport på Porsche Carrera Cup Scandinavia, mästerskapet där teamets båda toppförare, Robin Hansson och Pontus Fredricsson, slutade på andra respektive tredje plats 2019.

I år har de, förutom förarmästerskapet, även en teamtitel att fightas om.

– Vi ser väldigt mycket fram emot nästa veckas officiella test på Mantorp Park och premiären i Falkenberg 17-18 juli. Under rådande omständigheter kanske inte tävlingsinstinkten är på topp, men vi är väldigt sugna på att åka ut och ha lite skoj, säger Hansson och avslöjar att Fragus Motorsport kommer till premiären med fyra bilar.

Förutom teamets ordinarie förare, Robin Hansson, Pontus Fredricsson och Hampus Hedin, ska Fragus Motorsport driva bil åt Porsche Sveriges gästförare Thed Björk.

Västkustloppet i Falkenberg sänds live på V Sport Motor och streamingtjänsten Viaplay.