Fredrik Ekblom gästförare i säsongspremiären!

31 mars 2021, 10:38

Fredrik Ekblom, en av Sveriges mest framgångsrika och rutinerade racerförare, gästspelar i Porsche Carrera Cup Scandinavia i premiären på Ring Knutstorp 7-8 maj. – Det här ska bli kul. Det är en snabb bil så jag hoppas att takterna sitter i, säger Ekblom inför sitt inhopp i mästerskapet.

Porsche Carrera Cup Scandinavia är tillbaka. Förberedelserna inför en ny säsong pågår för fullt, och förare såväl som supporters kan se fram emot 14 spännande race på sex banor i Sverige och Norge.
Succén med internationellt meriterade gästförare som utmanar mästerskapets ordinarie startfält fortsätter. Genom åren har gästförarprogrammet rekryterat en rad förare från motorsportens stjärnhimmel. Bl.a. Formel 1-världsmästaren Jacques Villeneuve och racevinnande Indycar-föraren Felix Rosenqvist.
Porsche Sverige presenterar idag ytterligare en spektakulär värvning. I årets säsongspremiär kommer den omtalade gästbilen med startnummer 911 att köras av mångfaldige svenske mästaren Fredrik Ekblom.

– Det här ska bli kul. Jag är spänd inför tävlingen och ser fram emot att tävla med Porsche 911 GT3 Cup. Det är en snabb bil så jag hoppas att takterna sitter i, säger Ekblom.

Fredrik Ekblom tillhör de mest framgångsrika och rutinerade förarna i svensk motorsporthistoria med en karriär som spänner över 30 år. I Sverige är han framförallt känd för framgångarna i Touring Cars, med tre mästerskapssegrar i STCC och en titel i TTA-mästerskapet.
– Det är kul att se hur Porsche Carrera Cup Scandinavia har vuxit. Jag har tittat på racen med glädje. Jag skulle bli besviken om jag inte klarar topp fem, men det är väldigt tuff konkurrens och jag kan lika gärna sluta på 15:e plats.

Ekblom har en lång internationell karriär som professionell racerförare bakom sig. På meritlistan finns bl.a. racesegrar i F3000, klassegrar i 24-timmars på Daytona och Nürburgring, fabriksförarkontrakt i American Le Mans Series och förarinsatser i Indycar.

Tidigt i karriären gjorde Fredrik Ekblom framgångsrika inhopp i Cup-tävlingar på internationell nivå med Porsche som resulterade i segrar på Spa-Francorchamps och Monza. Han har även tävlat i Porsche Supercup, den högsta nivån av märkets entyps-mästerskap, som körs på samma banor som Formel 1 under Grand Prix-helgerna.

– Vi är glada att välkomna ett av de stora namnen inom svensk racing till årets säsongspremiär av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Fredrik Ekblom är en aktad och älskad racerförare som under sin långa motorsportkarriär konstant tillhört den yttersta eliten i de mästerskap han har tävlat i, säger Raine Wermelin, direktör, Porsche Sverige.