Fragus Motorsport – nu även i Porsche Sprint Challenge Scandinavia

12 november 2021, 12:02

Fragus Motorsport utökar sitt racingengagemang hos Porsche kommande säsong. Förutom Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer toppteamet att medverka i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. – Hittills har vi en bil klar, men vi siktar på en till, säger teamchefen Johan Skyllkvist.

Det är Jonas Sjöström, 43-årig företagsledare från Örebro som gjort klart med Fragus Motorsport om en satsning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia 2022. Sjöström kommer från Legends där han tävlat under flera säsonger.
– Det har gått helt okey, jag har tillhört mittfältet, säger Sjöström, som är bekant med Kjelle Lejonkrans som debuterade i Porsche Carrera Cup Scandinavia med just Fragus Motorsport i årets final på Mantorp Park.
– Det var när Kjelle hoppade på Carrera Cup som jag började fundera över om det här även skulle kunna vara något för mig.

Sjöström och Lejonkrans kommer att bli teamkompis i Fragus Motorsport. Men de kommer att åka olika klasser. Medan Lejonkrans satsar på Porsche Carrera Cup och Approved Cup i sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) blir det alltså Sprint Challenge Scandinavia i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport för Sjöström.
– Sprint Challenge känns lagom att börja med. Sedan får vi se var saker och ting landar, säger Sjöström, som haft ett stort intresse för racing ända sedan barnsben.
– Jag är barndomskompis med Richard Göransson. Vi gick i skola ihop och jag har följt honom under hela hans karriär.

Sjöströms eget tävlande har ännu så länge skett i Legends. Nu tar han klivet till Sprint Challenge och är glad att han landat ett avtal med framgångsrika Fragus Motorsport.
– Det känns verkligen bra. Ett proffsigt team med stort kunnande.
Lejonkrans har självklart plussat för Fragus Motorsport och det samma gäller årets tabellfyra i Porsche Carrera Cup, Emil Persson, som också har en bakgrund som Legendsförare.
Säsongen 2022 blir Fragus Motorsports första i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Hittills har det framgångsrika teamet med bas i Karlskoga bara gjort ett inhopp i mästerskapet. Ett lyckat sådant. I årets deltävling på Rudskogen Motorsenter körde Robin Hansson en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport – och vann båda racen!

Något resultatmässigt mål har Jonas Sjöström ännu inte satt upp inför sin debutsäsong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
– Jag har inte provkört bilen ännu och vet egentligen inte hur bra mina blivande konkurrenter är. Därför är det svårt att svara på den frågan just nu, konstaterar han lugnt och tillägger:
– Men jag kommer inte komma oförberedd till premiären. Jag ska träna, jag ska testa.

Jonas Sjöström och Kjelle Lejonkrans är de två första förarna Fragus Motorsport presenterar inför säsongen. Fler är att vänta. Jämte en bil till i Sprint Challenge hoppas Johan Skyllkvist att teamet även ska ha två bilar i Porsche Approved Cup och, självklart, flera nya Porsche 911 GT3 Cup (992) i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Teamet har redan varit utomlands och kört tester med såväl nya 992 som 991 II.

Bilder.
Foto: Armin Hadzic, Racefoto, Fragus Motorsport