Första pallplatsen för Robin Knutsson och WestCoast Racing

22 juni 2022, 16:03

WestCoast Racing erövrade säsongens första pallplats i deltävlingen på Drivecenter Arena i Fällfors. Trea bakom Emil Persson och Hampus Ericsson i det andra racet slutade nämligen mästerskapsdebutanten, 20-årige Robin Knutsson från Göteborg.

– Jag hittade en bra känsla i regnet i race två. Det var första gången i regn med Porschen så målet var att jag skulle hålla mig på banan och försöka anpassa mig. Jag är väldigt nöjd med att det blev en pallplats och en skön känsla att ha med sig till sommaruppehållet, sa Knutsson, som inte var lite nöjd med med inledningen av tävlingen:
– Jag är besviken med både kvalet och det första racet.
Robin kavlade till nionde startposition i det inledande racet där han blev åtta. Race två inledde han återigen från nionde ruta men avancerade alltså sex platser.
Robin Knutssons teamkompis, Micke Karlsson, hade en tyngre helg med åttonde och 18:e plats i heaten.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth sammanfattade Knutssons insats så här:
– Det är skönt att Robin lyckades ta sig upp på pallen. Han byggde upp farten successivt under helgen och höll sig på banan i andra racet. Det här var bara vår andra tävlingshelg i Porsche Carrera Cup och vi har lite kvar för att slåss i toppen. Men det visar att jobba systematiskt och inte göra misstag i racen ger resultat.