Förarkollegorna tror på Robin Hansson som mästare

15 juli 2020, 16:04

Vem vinner Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020? Frågar man förarna själva är det ganska klart. De flesta tror på göteborgaren Robin Hansson som mästare.

Redan i fjol var Robin Hansson en het segerkandidat när förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia fick chansen att tippa utgången av 2019 års mästerskap. Han och Lukas Sundahl fick lika många röster.
Hur det gick vet ni. Sundahl försvarade sin titel från 2018 och Hansson fick nöja sig med andra plats. Detta trots att han vann flest race – sju mot Sundahls fyra.
När årets startfält fick chansen att sia om framtiden i samband med testdagen på Mantorp Park den 30 juni fick Hansson klart flest röster som mästare.
– Det är väl jättekul att folk röstar på mig, men jag är lite åt det hållet att säger man ”lycka till, hoppas du vinner” då förlorar man oftast, säger Hansson.
Kort därpå tillägger han med ett leende:
– Men de som röstar på mig gör väl ett säkert val i alla fall.

Viktigast att ha roligt
Kanske är det alla racesegrarna från i fjol, i kombination med årets nya poängsystem där segrar värderas högre än tidigare, som fick många att lägga sin röst på Hansson?
Att vinna är viktigt för Robin Hansson. Han går alltid för seger och missar sällan en möjlighet att köra ikapp och förbi framförvarande konkurrenter. Racesegrar känns viktigare än mästerskapstitlar för den 23-årige göteborgaren, men viktigast av allt är:
– Att ha roligt. Jag och hela teamet gör det här för att det är kul, det är det viktigaste, slår han fast.

Gillar nya poängsystemet
Robin Hansson välkomnar det nya poängsystemet.
– Jag tror att det kommer innebära bättre racing. Det öppnar upp möjligheter för de som vågar chansa lite. Tack vara den nya poängskalan, där det skiljer mer på en seger och en andraplats än det gjorde tidigare, blir det nämligen lättare att ta ikapp och reparera eventuella misstag.
Hansson är inte känd för att hålla igen och med det nya poängsystemet finns det anledning och tro att han kanske kommer att satsa ännu hårdare i racen i år.
– Jag kör som vanligt, säger han och besvarar följdfrågan ”Och då kan vad som helst hända ungefär?” så här:
– Ja, exakt. Man måste ha kul.

Samma topptrio som 2019
Robin Hansson tror att årets titelkamp i Porsche Carrera Cup Scandinavia, precis som 2019, kommer att stå mellan honom, teamkompisen i Fragus Motorsport, Pontus Fredricsson, och regerande mästaren Lukas Sundahl.
Både Sundahl och Fredricsson finns givetvis med på många av förarkollegornas röstsedlar. Sundahl är stor favorit till andraplatsen och lika säker trea ser Fredricsson ut att bli.
Närmast utanför förarnas egen prispall hamnar nykomlingen Hampus Ericsson och femteplatsen verkar det som om Magnus Öhman och Hugo Andersson gör upp om.

Efter finalen på Ring Knutstorp 9-10 oktober vet vi hur det gick.