Fjärde raka segern för Nilsson – Sundahl upp mästerskapsledning

08 september 2023, 20:23

Ola Nilsson vann det inledande racet på Rudskogen Motorsenter från pole position. Närmast efter sig över mållinjen hade han Dennis Hauger. – En mycket bra start på helgen, sa Nilsson som tack vare segern tog in en hel del på täten i tabelltoppen. Trea blev Lukas Sundahl som övertog ledningen från Hampus Ericsson i mästerskapet. Ericsson, som startade från sjunde ruta, körde upp sig till fjärde plats.

Fredagens triumf var Ola Nilssons fjärde raka på den norska banan. Han vann som bekant alla tre race i fjolårets tävling.
– Jag gjorde ingen superstart, men fick till ett bra förstavarv och kunde rycka åt mig en lucka, sa Nilsson.
Nilsson startar från pole position även i lördagens båda race. Bra utgångsläge för att kopiera 2022 års prestation och vinna alla tre race.
Såväl Lukas Sundahl som Dennis Haguer är emellertid lika sugna på en fullpoängare.
– Jag hoppas på bättre pace i morgon. Det vore roligt att få vinna inför hemmapubliken här på Rudskogen Motorsenter, säger norrmannen.
Lukas Sundahl var inte nöjd med tredjeplatsen.
– Jag stod på innern i starten och där var det blött vilket innebar att Hauger kunde runda mig, konstaterade Sundahl, som trots det alltså återtog ledningen i mästerskapet.
Inför lördagens övningar är en poäng före Hampus Ericsson.

Bakom toppkvartetten körde Emil Persson, Marcus Annervi och Daniel Roos in på platserna fem till sju. Åtta, och bästa förare i Pro Am-klassen var Christoffer Bergström.
– Jag fick en bra start och lyckades passera två förare. Sedan hade jag rutinerade Roar Lindland bakom mig stora delar av racet och det var jobbigt, log Bergström vars triumf var den andra för säsongen.
Ovan nämnde Lindland var klasstvåa och tredjeplatsen erövrade Oscar Löfquist. Mästerskapsledande Mikael Karlsson hade ett stökigt race och var inte bättre än sjunde man.