Finaldags med Formel 1 för svenskarna i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East

27 mars 2019, 10:07

Kommande helg avslutas Porsche GT3 Cup Challenge Middle East i Bahrain. Finaltävlingen får extra mycket uppmärksamhet eftersom säsongens andra deltävling i Formel 1 avgörs samtidigt på Bahrain International Circuit. – Det här bli tredje gången jag är med och är ”förband” till Formel 1. Häftigt, säger Christoffer Bergström, som kommer att gå en tuff fight om andraplatsen i Pro Am-klassen.

Efter fem deltävlingar och 14 race ska Porsche GT3 Cup Challenge Middle East 2018/2019 avgöras. I Pro Am-klassen, där Christoffer Bergström och Magnus Öhman från Porsche Carrera Cup Scandinavia kör, är det stenhårt bakom redan klare klassegraren Saul Hack från Sydafrika. Bergström är tvåa före hemmaföraren Isa A Al Khalifa och tyske Leon Köhler. Faktum är att endast två poäng (!) skiljer trion åt i kampen om silver och bronsmedaljen.
– Det är finalhelg och vad som helst kan hända, men i utgångsläget gäller inget annat än att jag ska vara före Al Khalifa och Köhler i båda racen. Formen är bra, jag vet var jag kan förbättra mig tidsmässigt på banan och jag har fokus på att kvala bra. Jag är jäkligt laddad, säger Bergström vars främsta styrka den här säsongen har varit att han placerat sig högt upp och tagit poäng i alla race.
Fyra pallplatser har det blivit hittills. Ett par till i helgen och mycket talar för att han går iland med uppgiften att ta medalj.

Magnus Öhmans utgångsläge från femte plats är inte lika gynnsamt. Två nollor den här säsongen innebär att Öhman är 20 poäng bakom fjärdeplacerade Köhler.
– Även om det inte är helt kört känns det som om jag ligger lite för långt efter. Men jag tänker inte så mycket på det i det här läget. Jag hade bra fart senast vi var i Bahrain och hoppas hitta speeden både i kval och race även den här gången. Jag åker ner för att avsluta mästerskapet på bästa sätt och fokuserar på det jag kan påverka. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Magnus.

Am-klassen har svensken Michael Knutzon dominerat den här säsongen och han har en betryggande ledning inför avslutningen. Konkurrenternas möjligheter att snuva honom på titeln är bara teoretiska, knappast praktiska.

Upplägget för den avslutande deltävlingen i Porsche GT3 Cup Challenge är enligt följande: test fredag, kval (till båda racen) och Race 1 lördag, Race 2 söndag – före Formel 1!