F2-stjärnan Dennis Hauger utmanar toppskiktet i Porsche Carrera Cup Scandinavia!

01 juni 2022, 10:50

Norsk bilsports stora framtidshopp är redo för ett nytt inhopp som gästförare i Skandinaviens ledande racingmästerskap. Formel 2-stjärnan, som vann på gatorna i Monaco den gångna helgen, kör Porsche Sveriges gästbil i Midnattssolsloppet på Drivecenter Arena 17–18 juni.

Dennis Hauger från Aurskog i Norge tillhör världseliten bland unga formelbilsförare på väg upp mot Formel 1. Den 17–18 juni kommer han till Drivecenter Arena i Fällfors för att köra klassiska Midnattssolsloppet där han utmanar toppskiktet i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911.

– Jag ser verkligen fram emot tre spännande race under midnattssolen på Drivecenter Arena, säger Dennis Hauger. Efter mina tidigare inhopp som gästförare i serien känner jag både teamet och startfältet väl. Däremot har mästerskapet en helt ny generation av tävlingsbilen 911 GT3 Cup i år vilket såklart blir en extra utmaning för mig.

Dennis Hauger är medlem i Formel 1-stallet Red Bulls juniorteam och är en av de hetaste förarna i Formel 2-klassen där han tävlar för toppteamet PREMA Racing. Den gångna helgen stod han högst upp på prispallen i Monaco efter en bländande sprintrace-seger på Furstendömets berömda gator. Hauger är dessutom regerande mästare i det internationella FIA Formel 3-mästerskapet.

– Vi har ett kort tävlingsavbrott i Formel 2-mästerskapet efter Baku innan Silverstone i juli, så inhoppet i Carrera Cup blir en perfekt mellanbindare för mig. Det ska bli jättekul att få tävla i Sverige igen!

Den kommande omgången av Formel 2 körs under Grand Prix-helgen i Baku, Azerbajdzjan, i mitten av juni. Därefter flyger Dennis Hauger direkt till Sverige för att testa den nya gästbilen inför sina två race under den norrländska midnattssolen.

– Vi är hedrade att få välkomna Dennis Hauger tillbaka till Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Den svenska publiken får en unik chans att uppleva en racingtalang i världsklass på nära håll under Midnattssolsloppet. Jag vill tacka Red Bull och PREMA Racing och vi skickar givetvis ett stort grattis till Dennis för den fina segern i Monaco.