Emil Persson klar för Fragus Motorsport

16 april 2021, 10:25

Fragus Motorsport kommer till start med en kvartett förare i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Jämte Pontus Fredricsson, Hampus Ericsson och Hampus Hedin presenterar nu teamet Emil Persson. – Alla racerförare vill vinna, det är därför man tävlar. Jag vill vara med där uppe och det kommer jag att jobba för, säger Emil Persson.

Torsdagens tester på Mantorp Park hann inte ens börja förrän Fragus Motorspprt presenterade sin fjärde förare inför 2021 års säsong. Men det är ingen helt ny bekantskap som gör kvartetten komplett. 31-åringen från Karlskoga gjorde ett inhopp i teamet redan i fjolårets final. Parallellt med sitt deltagande i STCC fick han erbjudande om en gäststart hos Fragus Motorsport. Han tackade ja, och gjorde succe. Efter en sjätteplats i det första heatet blev Persson trea bakom Lukas Sundahl och Dennis Hauger i det andra.
– Det var roligt att få chansen. Inte optimalt att hoppa från en framhjulsdriven till bakhjulsdriven bil, men det gick överraskande bra, konstatera Emil som inledde båda racen från nionde startposition.

Ända sedan den dagen har Emil haft funderingar på att ta klivet över till Porsche Carrera Cup Scandinavia. Jakten på pengar och dialogen med Fragus Motorsport har pågått under hela vintern och nu har parterna hittat en lösning.
– Jag kände ganska tidigt att det var det här steget jag ville ta. Det var roligt med STCC också, men bakhjulsdrift passar mig bättre. Bortsett från STCC har jag aldrig kört något annat, säger Persson som har mästerskapstitlar i både Legends och V8 Thunder Cars.

Emil Persson är förväntansfull och ser givetvis fram emot premiären på Ring Knutstorp 7-8 maj.
– Det ska bli kul att köra full säsong, få mer tid i bilen och se vad man kan åstadkomma, säger han.
Med tanke på vad han presterade i fjolårsfinalen är det många som tror på honom som en toppförare i mästerskapet – en i gänget av utmanare till regerande mästaren Lukas Sundahl.
– Alla racerförare vill vinna, det är därför man tävlar. Jag vill vara med där uppe och det kommer jag att jobba för. Ambitionen är att vara med på pallen, försöka vara jämn, plocka poäng och inte göra något misstag.

Fler än Persson har toppambitioner i Fragus Motorsport. Pontus Fredricsson var mästerskapstvåa i fjol och Hampus Ericsson var med och slog om bronsplatsen i tabellen ända in i finalen.
– Kul med snabba teamkompisar att matcha mot. Konkurrensen är bra. Åker de fort så måste jag, med samma förutsättningar, också kunna göra det. Jag tror på ett bra samarbete och att vi ska kunna hjälpa varandra bra. Jag ser verkligen fram emot att få tävla för Fragus Motorsport den här säsongen.

Emil Persson deltog inte i veckoslutets roll out på Mantorp Park. Han följde testerna från sidan av banan – i väntan på kommande test på Ring Knutstorp senare i april.